Tamamlanması için yardım sevenlerin katkısı bekleniyor

Tamamlanması için yardım sevenlerin katkısı bekleniyor

Gönen, Hayra ve ilme hizmet vakfı inşaatı devam ediyor

Gönen’de 1990 yılında kurulan Gönen Hayra ve İlme Hizmet vakfı inşaatı yapımı devam ediyor. Vakıf sorumlusu Hüseyin Uyar 30 yıldır hizmet veren Gönen Hayra ve İlme Hizmet Vakfı Gönen Kaymakamlığı, Gönen Belediye Başkanlığı ve hayırsever vatandaşlarımızın Vakıf ofisine yaptıklarını, yardımları kabul ederken ihtiyaç sahiplerinin talepleri de alınıp gerekeni yaptıklarını kaydetti.

Uyar; “İnşaatı devan eden Vakfımız arsası Gönen Belediyesinden aldığımız Vakfımıza ait arsa üzerine 330 m2 kapalı alana sahip Modern bir Aşevi ve üzerine de Kız Öğrenci Konuk evi yapılıyor. Her gün hizmet aracı ile 250 fakir,  muhtaç yetime ve 50 öğrenci olmak üzere 300 kişiye servis yapılmakta”dedi.

Uyar 4 yıllık Üniversitede okuyan ihtiyaçlı 2020-2021 eğitim öğretim yılında 180 öğrenciye ayda 300 tl olmak üzere aylık 54.000 tl tutarında 8 ay karşılıksız burs verildiğini ve ilçe dışından gelen başarılı 14 kız, 18 erkek toplam 32 lise öğrenci mülkiyetinde bulunan öğrenci konuk evinde tüm ihtiyaçları karşılanarak barındırıldığını söyledi.

Uyar; “Vakfımıza ait bayanlar kültür evinde Kuran Kursu, İlmihal ve Tefsir dersleri veriliyor. Kurban bayramında vakfa ait kurban kesim yerinde kurban kesim hizmeti verilmekte ve halkımızın doğrultusunda Akik ve Adak kurban kesimi de yapılıyor.  İki katlı olan inşaatımızda alt kat Modern aş evi ve 2. kat kız öğrenci konuk evi olarak yapımı devam etmektedir.  Gönen Kaymakamlığına, Gönen Belediye Başkanlığına ve hayırsever halkımız yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.” Dedi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı