Tanıtım toplantısı İzmir´de yapıldı.

Tanıtım toplantısı İzmir´de yapıldı.

BANVİT BASKETBOL AKADEMİ´NİN TANITIM TOPLANTISI İZMİR´DE GERÇEKLEŞTİ

      Ülkemizin en geniş kapsamlı basketbol alt yapı projesinin temelini oluşturacak Banvit Basketbol Akademi´nin tanıtım toplantısı İzmir Rönesans Hotel´de yapıldı.

/resimler/2016-10/8/0240476386774.jpg

      Banvit markasının gücü ile İzmir´deki gençlik enerjisini bir araya getiren, ülkemizin en geniş kapsamlı basketbol okulları organizasyonu projesi, İzmir´den başladı. İzmir Türk Koleji´nin Mithatpaşa ve Bornova´daki kampüsleri ile Bornova Belediyesi´ne ait spor salonunda 24 Eylül´de start alan dev projeyle ilgili, İzmir´de Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç´ın da katılımıyla tanıtım toplantısı düzenlendi. Rönesans Otel´deki toplantıda Kulüp Sportif Direktörü Turgay Çataloluk, Genel Menajer Turgay Zeytingöz, A Takım Baş Antrenörü Sasa Filipovski, A Takım oyuncuları Metehan Akyel ve Tolga Geçim, yabancı oyuncular Jordan Theodore ve Gasper Vidmar ile Banvit Basketbol Akademi Kurucuları Murat Aşkın ve Öncü Kılıç da yer aldı.

      Başkan Özkan Kılıç, Banvit Basketbol Akademi´nin startını İzmir´den vermekten büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek, ´´1994´ten bu yana basketbolun içerisindeyiz. Milli Takım´a oyuncular verdik, altyapılarda şampiyonluklar yaşadık ama bu proje, bugüne kadar yaptığımız işlerin içerisinde bize en büyük heyecanı yaşatandır.´´ dedi. Banvit anayasasının ilk maddesinde (alt yapı) kelimesinin olduğunu da vurgulayan Kılıç, ´´Banvit markasının gücünü, Banvit Basketbol Kulübü´nün birikimini, İzmir´deki enerjiyle bir araya getiriyoruz. Bu güç birliğinden büyük bir sinerji yaratacağımıza inanıyoruz.´´ diye konuştu.

      Banvit Sportif Direktörü Turgay Çataloluk da İzmir´in basketbol Akademi için en doğru tercih olduğun belirterek, ´´İzmir´deki müthiş potansiyeli daha iyi şekilde kullanmak gerektiğine inandığımız için tercihimizi İzmir´den yana kullandık. İzmir´den sonra da tüm ülke geneline yaymayı planlıyoruz.  Çocuklara sağlıklı bir ortamda spor yaptırmak, onlara spor kültürü kazandırmak ve sonrasında da gençlerin Türk basketbolunun içerisinde olmalarını sağlamak en büyük hedefimiz.´´ yorumu yaptı.

      Banvit Basketbol Akademi Kurucusu Murat Aşkın İzmir´in her açıdan farklı bir kent olduğunu ifade ederek ´´Türkiye´de hiçbir şehre benzemeyen bir yerdeyiz. Gerçekten çok yetenekli oyuncuların bulunduğu bu topraklardaki potansiyeli en iyi şekilde kullanıp Türk basketbolunda örnek bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. 24 Eylül´de başlayan Banvt Basketbol Akademi´nin kısa sürede ulaştığı noktadan mutluyuz.´´ diye konuştu. Banvit Basketbol Akademi´nin bir diğer kurucusu Öncü Kılıç ise İzmir´deki pozitif enerji ve isteğin, başarı için gerekli ortamı çok önceden hazırladığının altını çizdi.

/resimler/2016-10/8/0240261230014.jpg

      Çocuklara ve spora yapılan yatırımın en önemli ve doğru adım olduğunu belirten Banvit Baş antrenörü Sasa Filipovski ise şunları söyledi: ´´Spor, en önemli birleştirici unsurdur. Bugün, iki ayrı kentin spor sayesinde birleşmesine tanıklık ediyoruz. Buradan çıkacak çocuklar, basketbolcu, antrenör, hakem veya spor yazarı olarak ülkeye hizmet edecekler. Yıllar sonra onların gelecekleri noktayı şimdiden görüyor ve çok mutlu oluyorum.´´ dedi.

/resimler/2016-10/8/0240049354587.jpg

      Banvit A takımı´nın genç oyuncuları Metehan Akyel ile Tolga Geçim ise bir basın mensubunun ´´Neden aileler Banvit´i tercih etmelidir?´´ sorusunu şöyle yanıtladı: ´´Bir sporcu için en zor şeylerden biri, ailesinden uzak kalmaktır. Oysa Banvit´teki sıcak aile ortamı, bizlere bu duyguyu hiç yaşatmadı. Diğer yandan Banvit, 20 yılı aşkın bir süredir basketbolun içerisinde çok önemli birikimler elde etti. Bu açılardan çok doğru bir tercih gözüyle bakıyorum.´´ şeklinde konuştu.

/resimler/2016-10/8/0239465604190.jpg



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli