Tarih fışkırıyor

Tarih fışkırıyor

Kaderine terkedilen tarihi postane binası restorasyona alınınca geçmişin izleri su yüzüne çıktı.




Kaderine terkedilen tarihi postane binası restorasyona alınınca geçmişin izleri su yüzüne çıktı.



Cumhuriyet
Caddesi üzerinde bulunan tescilli tarihi eski PTT binası, aslına uygun olarak yapılmaya başlanan restoresi 2 ay aradan sonra yeniden başladı.



Restorasyonu tamamlandıktan sonra Polis Merkezi olarak Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edilecek tarihi binanın restorasyonu sırasında bodrum katların toprakla doldurulduğu ortaya çıktı.



Bodrum katlarında doldurulan toprak boşaltıldıktan sonra dış sıvasının kazılması sırasında da ilk defa BANDIRMA POSTA ve TELGRAF MERKEZİ” olarak hizmet veren tarihi binanın kapı üstünde bulunan ve  2. defa yazılan orijinal yazılar da ortaya çıktı.



1925 yılında yapıldığı üstündeki tarihten anlaşılan binanın ilk orijinal halini gösteren fotoğrafa göre; ilk orijinal yazı Osmanlıca olarak yazılan Bandırma Posta ve Telgraf” yazısı daha sonra Latin harfleriyle kırmızı zemin üzerine POSTA TELGRAF TELEFON 1925”olarak yazılmış.



Kırmızı zemin üzerine göze hoş gelen harf karakterleriyle yazılan yazılar restorasyon sonunda zemindeki kırmızı rengin bozulmadan ortaya çıkması sevindirdi. Daha sonra vergi dairesi olarak hizmet verilen binadaki bu yazıların üstüne bir tabela ile VERGİ DAİRESİ”, daha sonra da MAL MÜDÜRLÜĞܔ yazısı yazılmıştı.






Sayim Alkazak
25.02.2013 01:41:21
Erdem abi, emeğe saygı isterim. O haberi üç gün önce ben yayınladım. Hiç olmazsa bunu belirtebilirdin.

Erdem
26.02.2013 20:46:17
Kardeşim Sayim;konuyla ilgili haberini görmedim.Ki göresm bile emekle ne ilgisivar.PTT tabelası orda duruyor.3 gün önce diyorsun. Ben 4 gün gün önce çektim. Fotonun üsünde 17-02-2013 tarihi saat 12.34 var.tabelayı orda gören herkes o haberi yapabilir.O haberin özel bir haber olmadığını senin iyi bilmen gerekir ki ben haberini görmedim.selam

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu