Tarihi köprü daha fazla dayanmadı

Tarihi köprü daha fazla dayanmadı

Doğruca'da yol çalışması yapan araçlardan birisi, tarihi köprünün çökmesi ile dereye düştü,

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen işleri ekiplerinin, Bandırma Doğruca Mahallesi yol düzenleme çalışmasında kaza oldu.

Bandırma-Balıkesir karayolu, Doğruca kavşağından başlayıp köy içine kadar devam edecek yol tesfiye ve genişletme çalışmasında , Demiryolu paralelinde bulunan ve eski Bandırma şosesi olarak bilinen noktada Demiryolu köprüsü ile birlikte yapıldığı bilinen tarihi köprü yol yapım çalışmasında kullanılmak üzere stabilize malzeme taşıyan Emrah Oluk idaresindeki 10 ACS 742 plaka sayılı TIR, üzerinde iken çöktü.

Tarihi köprünün çökmesi ile Emrah Oluk idaresindeki 10 ACS 742 plaka sayılı Tır dereye yuvarlanmak sureti ile büyük hasara uğradı.

Doğruca'nın yanı sıra Yeni Sığırcı ve Bereketli mahallelerini Bandırma'ya bağlayan ana yolda köprünün çökmesi ile yol trafik'e kapandı. Doğruca Muhtarlığı Başkan Tolga Tosun ile yaptığı görüşmede, çöken köprünün 50 mt ilerisinden başlayan eski şosesinin ulaşıma açılarak Doğruca, Bereketli ve Yeni Sığırcı'dan gelecek araçların bu güzergahı kullanmaları sağlandı.

Doğruca'dan Bandırma Küçük Sanayi sitesine uzanan eski şose'nin ulaşıma açılması ile bu yolu kullanmak isteyenler Küçük Sanayi sitesi içinde geçerek Doğruca, Yeni Sığırcı ve Bereketli'ye ulaşacaklar.

 



Zafer Namık ÖZESER
16.05.2021 10:32:27
Çok bile dayandı zavallı köprü en az 4. 5köy kullanıyor traktörler bile yana yana zor geçer iyi olmuş hiç olmazsa yenisi yapılır tırlara göre olur

Anahtar Kelimeler: Tarihi köprü fazla dayanmadı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı