Tarihi yalıda beklenen son!...

Tarihi yalıda beklenen son!...

Sahil sokakta bulunan 10 ve 8 numaralı iki tarihi ahşap yapı gecenin karanlığını aydınlatan alevler içinde yok oldu.

Bandırma'nın tarihi dokusu ile öne çıkan en eski yerleşim alanı Sahil Sokak üzerinde bulunan 8 ve 10 numaralı tarihi 2 yalı bilinmeyen bir şekilde meydana gelen yangında tamamen yandı.

Sahil sokakta kullanılmayan ve belediye tarafından yıkılma tehlikesine karşı ihata altına alınan 10 numaralı tarihi ahşap yalıda çıkan yangın, daha sonra yanında bulunan bitişik nizamdaki 8 numaralı aynı dizayna sahip Liman Restaurant adlı işyerine sıçrayan alevler iki tarihi yapıyı kül etti.

Akşam saat 23.30 sularında meydana gelen ve bir birlerine dayalı olan iki tarihi yapının gecenin karanlığında çıkan yangın ile yok olması, Bandırma'nın geçmişini geleceğe taşıyan önemli 2 eserin böylece geldikleri tarihin karanlık sayfalarında sadece fotoğraf olarak kalmalarına neden oldu.

Sahil sokakta meydana gelen tarihi ahşap yalı yangını ihbarı sonrası olay yerine intikal eden  Aksakal, Edincik itfaiye İstasyonları ve Bandırma Grup Amirliği ekiplerinden oluşan 8 araç 25 personel söndürme ve soğutma çalışması ile yangının daha fazla çevresini etkilemesi önlendi.

Polis, yangın ile ilgili sabotaj ihtimaline karşı soruşturma başlattı.

Payitaht'tan günümüze, 18.yy'ın ahşap mimari sanatını 20.yy taşıyan yaklaşık 150 yıllık iki yalı ne yazıkki arsadan ibaret kaldı. 



Anahtar Kelimeler: Tarihi yalıda beklenen !...
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı