Tarihi yapı restorasyona alındı.

Tarihi yapı restorasyona alındı.

Susurluk Demirkapıda bulunan Sultan Abdülmecit'in dördüncü eşleri Rahime Prestev Valide Sultan'ın yaşadığı Taş Konak retore ediliyor.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Susurluk’un Demirkapı Köyünü ziyaret ederek köyde bulunan tarihi Taş Konakğı  inceledi.

Tarihi Taş Konağın restorasyonu öncesi yapılan ön incelemede Vali Yaman ile birlikte Bandırma’yı temsilen Belediye Başkan Vekili Erhan Elmastaş, Belediye Meclisi ve aynı zamanda İmar Komisyonu Üyesi Şerafettin Engüdar, Balıkesir İl Emniyet Müdürü, İl Müftüsü, Susurluk Kaymakamı Yusuf Özdemir, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, Taş Konağın Sahipleri, Eski Bursa Milletvekili Şerif Birinç, Eski Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden Refik ve eşi Nüket Meteoğlu Birinç, Etimaden Müdürü ve AKP Milletvekili Aday Adayı Recep Şekerci hazır bulundu. 

Susurluk’un Demirkapı köyünde yer alan ve Kurtuluş Savaşı sırasında bir süre Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Çerkez Ethem’e de ev sahipliği yapan konağın restorasyon çalışmaları öncesi mülk sahibi Nüket Meteoğlu Birinç tarafından heyete konakla bilgi verildi. Birinç, taş konağın ilk sahiplerinin Sultan Abdülmecit’in dördüncü eşleri olan Rahime Prestev Valide Sultan’dan kalma bir konak olduğunu belirterek bu konağın içinde yer alan eşyalara ilgi bildi verdi. 

Birinç, yapının restore edilerek kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması düşüncesiyle Taş Konağı Balıkesir Valiliğine devrettiğini sözlerine ekledi. 

Demirkapı`daki incelemeden sonra tarihi Taş Konak önünde çekilen aile fotoğrafında AKP Milletvekili aday adayı Recep Şekerci`nin Vali Mustafa Yaman`ın omuzuna el atması bazı çevrelere mesaj olarak algılandı.

 



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı