TARİHİNE SAHİP ÇIKAN MUHTAR

TARİHİNE SAHİP ÇIKAN MUHTAR

Havran`ın Çamdibi Köyü muhtarı Halil Türkoğlu, köyündeki tarihi fotoğrafları büyütüp muhtarlığa asıp, tarihine sahip çıkıyor.




______________/ Enver DOLGUN / HAVRAN

Havran`ın Çamdibi Köyü muhtarı Halil Türkoğlu, köyündeki tarihi
fotoğrafları büyütüp muhtarlığa asıp, tarihine sahip çıkıyor.

Havran`ın Çamdibi (Şekveren) Köyü muhtarı Halil Türkoğlu, köyündeki tarihi fotoğrafları büyütüp muhtarlığa asıyor. Köyün yaşlıları, çocuklukları yanı sıra dede, nineleri ile baba ve annelerinin tarihi resimlerini heyecanla izliyorlar.

Çamdibi (Şekveren) Köyünde yaşayan 77 yaşındaki Selahattin Özel, büyütülen bir fotoğrafı köylülerle birlikte bakıp 47 sene önce İlkokul 3. sınıftaki okul arkadaşlarını tanıtırken baş parmağını hep kendi resmi üzerinde tutması ilgi çekti.

Fotoğraftaki okul arkadaşlarını tanıtırken aralarından 7 kişinin aralarından ayrıldığını anlatırken hüzünlenirken Necla ve Leyla öğretmenlerini gösterip, saygı ile anarken öğrencilik günlerini yaşar gibi olduğunu söyledi.

Masada birlikte izledikleri genç bir arkadaşının annesinin Şekveren Köyü İlkokul 3. sınıftaki resmini parmağı ile işaret edip gösterdi ve muhtar Halil Türkoğlu`na teşekkür ettiler.

Köylerinin kuruluşunun çok eski yıllara gittiğini vurgulayan ve 1934 yılında Atatürk`ün Edremit`i ziyareti esnasında özel isteği üzerine Türkiye Cumhuriyetinde ilk kooperatif denemesi olan Cumhuriyetin Kuruluşunun 15. yılı olan 1938`de hizmete giren Derman Kaplıcası olduğunu açıklayan eski adı Şekviran Köyü, yeni adı Çamdibi Köyü Muhtarı Halil Türkoğlu, "köyümüzün tarihi değerlerine sahip çıkmak görevimiz" dedi.

Atatürk`ün isteği üzerine 72 yıl önce kurulan bu tesise ve Atatürk`ün bu eserine de sahip çıktıklarını açıklayan Muhtarı Halil Türkoğlu, tarihi resimleri değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı