Tarım Sektörünün Nabzı Gönen'de Atıyor !

Tarım Sektörünün Nabzı Gönen

Çiftçi ve Üretici ile Sanayici Gönen 3. Tarım Fuarında Buluştu





Gönen`
de  bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve bir ilçe ölçeğinde ilk olmanın
da özeliği ve ayrılacağı yaşanan Gönen Tarım ve Hayvancılık Fuarı bu yıl
da tüm etkinliğiyle gündemdeki yerini aldı.




4 Nisan 2013
Perşembe günü saat 11.00'de açılışı Balıkesir valisi Ahmet Turhan, Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak ve kalabalık bir davetli topluluğu tarafından yapılan 3. Gönen Tarım Fuarı 4 gün açık kalacak. Tarım, tarıma dayalı sanayi ürünleri, tarım alet, makine ve ekipmanları, her türlü tarım araç gereçleri,  gıda, tarım kaynaklı üreteci birliklerine ait stantların yer aldığı 3. Gönen Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Gönen Belediyesinin ev sahipliğinde Kapalı Pazar Yerinde faaliyetini gerçekleştiriyor.




Alanında deneyimli, sektörünün liderlerinden Orion Fuarcılık tarafından organize edilen fuara 3. kez evsahipliği yapan olan Gönen bir yönüyle tarım odaklı olarak yörenin, tüm Marmara'nın ve ülkemizin dikkatini üzerinde toplamış durumda.

İlçemizin tanıtımına ve en önemli geçim kaynağı tarım ve tarım içerikli faaliyetlerin gündeme gelmesinde, pazarlanmasında, tanıtımının sağlanmasında büyük katkıları olması hedeflenen fuarın açılışında organizasyonun düzenleyicisi Fatih Tan, Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Balıkesir ve Gönen Yetkilileri, Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bayram Ali Alanlı, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ve Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak ve Balıkesir Valisi Ahmet Turhan günün konuşmalarını yaptılar.



Fuarın içeriği, amacı, yararları ve etkinliğini içeren konuşmalarda, çok sayıda tarımsal kalkınma kooperatifi, üretici birliklerine (Süt Üreticileri Birliği, Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Çeltik Üreticileri Birliği) yetiştiricileri birliklerine temsilciliğine (Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Balıkesir Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Balıkesir Arı Yetiştiricileri Birliği) ev sahipliği yapan Gönen'de çiftçi ve üretici kesimin örgütlenmede başarılı olduğunu, fuar, gezi, tanıtım gibi etkinliklere katılımın sevindirici boyutta olduğunu her alanda hedeflenen başarının yakalanmasında olduğu gibi tarım sektöründe de başarının, atılımın, büyümenin cesaretten, güçbirliğinden, işbirliğinden geçtiğine vurgular yapıldı.


Üretici kesiminin Avrupa Birliği, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ziraat Bankası hibe, kredi ve benzeri desteklerinin iyi derecede ve yakından takip edilmesini isteyen Kaymakamımız bu konuda sayısız desteklemelerin mevzuat bilinmediğinden, proje yetersizliğinden yararlanılmamasının büyük kayıplara sebep olduğuna dikkatleri çekti. Gönenin tarım sektöründe mevcut güncel durumunun detaylarıyla gündeme geldiği günün konuşmalarında geleceğin Gönen yapılanmasında tarımın yeri, rolü, tarımda çalışanların karşılaşacağı konum noktasında da beklenti ve tahminlerini sıralandı ve böylesi fuar ve etkinliklerin önemli olduğunu, büyük ve ileriyi düşünmenin gerekli olduğunu, geleceğe ve insana yatırımın dikkate alınmasını, yenilik ve gelişmelerin ısrarla ve dikkatle izlenmesini tavsiye edildi.

Konuşmaların ardından stant ve reyonların gezilmesinde konuklar ve ziyaretçilerle organizasyona imza atan stant sahipleri arasında tatlı anlara ve renkli dakikalara sahne oldu.

3.sü düzenlenen Gönen Tarım ve Hayvancılık Fuarını destekleyen kuruluşlar arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gönen Kaymakamlığı, Gönen Belediyesi, Ziraat Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği doğrudan katkı sağlayarak gerçekleşmesine imza atmış oldular.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli