Tatlısu Çeşmesi temiz çıktı

Tatlısu Çeşmesi temiz çıktı

Baski tarafından alınan numuneler, analizde temiz çıktı

Erdek'e bağlı Tatlısu mahallesinde uzun yıllar önce  imece ile Kapıdağ'ın doğu yakasındaki pınarlardan köy meydanına getirilen Tatlısu Çeşmesi şehir efsanesi söylentiler üzerine Baski tarafından alınan numuneler analiz sonucu temiz çıktı.

Geçtiğimiz yıllarda yaz sezonu için mahallede ikamet eden bir grup Bandırma'lı iş adamının hayrat-ı sebil amacı ile modern bir yapıya kavuşturdukları Tatlısu Çeşmesi, ishale hattında meydana gelen karışmalar sonucu eski vasfını kaybettiğine ilişkin iddialar Baski tarafından yapılan analiz sonuçları ile çürütüldü.

 

Tatlısu Muhtarı Cemalettin Güder, olumsuz iddialara karşı resmi belge ile konuya açıklık getirmek durumunda kalmaları üzerine BASKİ tarafından belli sürelerde alınan su numunelerinin labratuar sonuçlarının ilk günkü gibi tertemiz çıkması, bu anlamda ortaya atılan asılsız dedikodulara da cevap oldu.

Tatlısu Muhtarı Cemalettin Güder,"Malum eski yıllarda köylerde şebeke diye birşey yoktu. Atalarımız Kapıdağ'ın doruklarında içimi, içimi ve damak tadına önem verdikleri pınarların sularını toplayarak imece ile köy meydanına kadar getirmişler. Zamanla bu ishale hattı iyileştirilip, aynı noktaya yapılan hayrat-ı sebil çeşme başta Tatlısu sakinleri olmak üzere, yaz aylarında 20 bin kişiyi bulan sahillerimizdeki yazlıkçıların kaplarını doldurmak için sıra bekledikleri bir çeşme, Bugün modern bir görünüme sahip çeşmenin önünde su doldurmak için sıra bekleyen vatandaşlarımız, bazı su firmalarının gözüne batmış olacak ki, böylesine mesnetsiz bir yakıştırma ile tarihi Tatlısu çeşmesinin karışmalar nedeni ile nesafetini kaybettiği, ağızdan ağıza yayılmıştır. Tatlısu Muhtarlığı olarak bu anlamda yapılması gerekeni yaptık, Baski'den istediğimiz numune inceleme labratuar sonuçları geçtiğimiz hafta içinde geldi. Resmen belgeye dayanarak duyurumuzu ilan ettik." dedi.

Tatlısu Muhtarı Cemalettin Güder, Şehir efsanesi ile karalamak istenen Tatlısu çeşmesinin 90 yıla dayanan geçmişinde el emeği, göz nuru bulunduğunu, Tatlısu insanının beşikten mezara su ihtiyacını karşılayan köy meydanı çeşmesinin, köy insanının sağlıklı ve uzun yaşamasında en önemli etken olduğunu söyledi.



Anahtar Kelimeler: Tatlısu Çeşmesi temiz çıktı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli