Tatlısu sahilleri tertemiz

Tatlısu sahilleri tertemiz

Önceki, hafta salya etkisi altında kalan Tatlısu sahiller, kuzey esintileri ile eski temizliğine kavuştu

Kuzey rüzgarları ile Bandırma körfezinde dip yapan salya olumsuzluğu, önceki haftaya kadar akıntı etkisi ile tehditi altına aldığı Tatlısu sahillerini terk etti.

Bandırma-Erdek karayolu girişi, Aşağı yapıcı köyü sazlık bölgesi kıyıları yanı sıra, kıyıdan bir mil açığa uzaklaşan salya, geride pırıl pırıl bir sahil bıraktı.

Beyaz evler, Tatlısı köy içi, K. Bakraç, B. Nakraç ve Liman kampı plajlarını terk eden salya, bölgede faaliyet gösteren esnaflara da rahat bir nefes aldırdı.

Salya'nın çekilmesi ardından kumsalda temizlik çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir çevre ekipleri koylarda rahatça denize girilme olanağı sağladı.

Tatlısu sahillerinin marka mekanlarından Palet 67 işletmecisi Ahmet Kolay 400 günü bulan pandemi sürecinde yaşadıkları sıkıntıları bir tarafa bırakarak aşçısı ile, garsonu ile mekan temizliği ile tüm hazırlıklarını tamamalayıp müşteri kabulüne başladıkları işletmede, kısıtlı da olsa eski günlere dönmenin sevincini yaşarken, en çok salya'nın plajları terk etmesinden memnuniyet duyduklarını açıkladı.

Yılların işletmecisi Ahmet Kolay; "Salya istilası bizi çok korkuttu, bu kadar kısıtlamadan sonra tahammül sınırlarımızı zorlayan Salya hafta sonu itibarı ile kıyılarımızı terk etti, sahilerimiz ve kumsal eski temiz günlerine döndü." dedi.

Kolay; "Salya bir dogal olumsuz olarak karşımıza çakması, ister istemiz üzerinde olumsuz spkilasyonlara neden oldu. Bir çok kişi yaz süresince sahilleri terk etmeyeceği iddiasında bulundu, bir çok kimse denizde oluşturduğu olumsuzluk nedeni ile balık ve midye yanı sıra deniz ürünlerinin tüketilmesindeki sakıncaları gündeme taşıdı. Bu korku holeganlığı sonucu oluşan kamu oyu algısı Balık satışlarımızı olumsuz yönde etkiledi. Oysa konunun uzmanları salya'nın deniz üzerindeki balıklara etkisini tartışırken yoğunluk olan bölgelerde süzgeçleri ile ojsiyen alamadıkları için ölen balıkların gümüş büyüklüğü dolayındaki ve daha küçük balıkları kestetti. Hiçbir bilim adamı denizlerde yakalanan balıkların salya dan zehir taşıdıklarına yönelik açıklaması olmadı. Zaten Balık hassas bir hayvandır, zehirlendiği anda yaşaması sözkonusu değildir. Bizler ve bilinçli dostlarımız gönül rahatlığı içinde balık tüketiyor. Endişe ve şüphe taşıyan müşterilerimiz bu ortamda kımızı eti tercih ediyor, buda hizmete bailadığımız bir hafta içinde kırmızı et tüketimimizde artışa beden oldu." dedi.

7 Haziran 2021 Pazartesi objektiflerimize yansıyan Tatlısu beyaz evler, köy içi, Balıkçı barınağı, K.Bakraç ve B. Bakraç sahillerinden alınan görüntüleri izleyebilirsiniz



Anahtar Kelimeler: Tatlısu sahilleri tertemiz
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli