Tatlısu yanıyordu

Tatlısu yanıyordu

     

Temmuz sıcaklarının insanları sahillere döktüğü hafta sonu korkulan oldu ve Tatlısu Büyükbakraç sırtlarında çıkan yanğın 50 hektarlık makilik alanı yaktı içinde 50 adet ağaç bulunan zeytin bahçesi kül oldu.

Pazar günü saat 15.oo sularında meydana gelen olay rüzgarında etkisi ile kısa sürede büyüdü.
Başta tatlısu köyü köy tüzel kişiliğine ait itfaiye ve su tankerleri olmak üzere vatandaşların katkıları ile sürdürülen söndürme çalışmaları daha sonra orman bölge müdürlüğünebağlı sündürme tankerleri ve yanğın ekibinin katkısı, Erdek, Edincik,Karşıyaka itfaiyelerinin katılması ve son olarak Orman söndürme halikopterinin katkısı ile söndürülen Büyükbakraç yanğını ucuz atlatıldı.
İki evin yanma tehlikesi atlattığı Tatlısu Büyükbakraç sırtlarındaki yanğının şişe yansımasından çıktığı tespit edildi.
Tatlısu Jandarma komutanlığının olaya ilişkin soruşturmasında yanğının çıktığını görn aile otluk alanda aniden parlayan kıvılcımın rüzgarında etkisi ile parlayarak yayıldığın, ilk müdahale için verdikleri çabanın yetersiz kaldığı belirtildi.
Tatlısu Jandarma komutanlığı özellikle hafta sonları yoğun nüfus alan sahillerin mangal yakarak çevreyi tehdit edici unsurlara karşı son derece dikkatli denetim ve uyarılarda bulundukları belirtilirken, Hava sıcaklıklarının ve zaman zaman Elektrik telleri olumsuzluğundan kaynaklanan yanğınlara karşı çaresiz kalındığı belirtildi.
Tatlısu köyü muhtarı Nihat Terzi Büyükbakraç sırtlarında 50 hektar makilik alanın yanmasına neden olan yanğın için canla başla mücadele veren çevre sakinlerine teşekkür etti.
Nihat Terzi günlük tatilcisinden, Bölgede konaklayan herkesin canla başla mücadele vererek söndürme çalaşmalarında aktif rol almasının grur verisi bir dayanışma olduğunu belirterek, "Toplumsal bir dayanışmanın tipik örneğini yaşadık,hiçbir mecburiyeti olmadan söndürme çalışmalarına gönüllülük esasına dayanarak katkı veren herkese minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
 

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli