Tatlısu`da Her Hizmet Millet eliyle

Tatlısu`da Her Hizmet Millet eliyle

Orda bir köy var uzakta o köy herkezin bildiği sıradan bir köy değil, Nasıl oldu ise Bandırma`nın kazaen kaldığı gibi kaza, Onunda sadece adı köy yoksa Türkiyedeki yüzlerce ilçeden daha büyük.

Tatlısu Bandırma`nın Bonyösü ancak içinde sürekli yaşayan okadar çok değişik kentlerin insanı varki, Orada yaşayanlar kendi kentlerinin bayrağını asmaya kalksa Bayrak Karnavalı var sanırsınız.
İşte böyle bir yaşam standartı bulunan Tatlısu köy gibi yaşarken, bundan 40 yıl önce insanların bu cazibe merkezini keşfedip burada yapılanmaya başlaması ile problemler odağınında merkezi olmuş, Köy statüsündeki bireysel yapılaşma, Yol,Su,Kanalizasyon,Telefon, Elektrik gibi altyapı hizmetlerinin yetersiz kalmasına neden olmuş.
Yazları 25 bin`e ulaşan Nüfusu ile Tatlısu kendisini aşmış Ancak altyapı sorunları konusunda sınıfta kalmış önce su sorunu baş göstermiş Tatlısu da suyun menbağında yaşanmasına rağmen su sorununun aşılamayacağına kanaat getirenler tek tek terk etmeye başlamış bu diyarı.
Tatlısu`yun suyu da acılanmış, Yaşamsal beklentileride.
İşte bu arada ne oldu ise köyün köyün beyaz atlı prens`in Emniyet teşkilatındaki hizmet süresini noktalıyarak geçmiş işin başına, Oluvermiş sorunlar yumağının odak noktasındaki köyüne muhtar.
Hani devletten geldi ya insanlarda sanıvermiş, Devlet baba Muhtar ile birlikte uzatacak elini Tatlısu ya diye.
20 yıl geçmiş aradan ne arayan var nede soran, Tatlısu Muhtarı DSP sürecinde bakanlık yapan Dr.M.Güven Karahan`ın hakkını teslim ediyor. ``Birtek ondan destek buldum, Beni gece nin bir yarısında arayarak altyapı hizmetlerinin tamamlanması için kaynak aktardı, Allah ondan razı olsun`` Günler günleri kovalar Tatlısu`da ihtiyaç ve beklentiler bitmez, Devletten umut kesilince Millet girer devreye, Muhtar Nihat Terzioğlu nakış gibi işler Tatlısu yu sevenleri, Bir bir, Hepsi de taşın altına elini koymaya hazırdır, ismi öne çıkan iş adamından, Bileğinin gücü ile ortaya çıkan birdir artık Tatlısu`da, Çay bahçelerindeki ortak kahvaltı sofralarında kaşık kardeşliği doğmuştur Tatlısu`da.
20 Yıldır hiç bitmez Su meselesi, Kimi yeni bulunan kaynaklar islah edilerek depolara yönlendirilir, Kimi mevcut ishale hatları günün şartlarına uyarlanır.
Sadece bu yıl 2,5 km yeni kaynakların ishale hattı yapılır, 3,5 aylık ummalı çalışma ardından 8-10 sn.lt. su mevcut depolara aktarılarak kapaside % 100 arttırılır, 10 km.lik Mevcut ishale hatları yenilenerek 110 luk ve 125 lik tabir edilen yeni boruların ulaştığı depolar elden geçirilir.
2700 Abone ye sadece su değil, Erikli suyu standartlarında Menba suyu tevsi edilir.
Tatlısu`da, abonelerin bakım, Onarım, Çöp gibi sorunlarını çözümünde ordu değil sadece 8 kişilik tim hallediyor, Buna karşın emlak beyanları, Ruhsat harçları, kaçak inşaatlardan elde edilen gelirler konu ile yakından uzaktan ilgisi olmayan Karşıyaka beldesinin kasasına gidiyor.
Tatlısu yaşamsal fonsiyonlarını ortadan kaldıracak çevresel olumsuzluklara karşı da her zaman tek yumruk,Tek yürek olmayı biliyor.
Nitekim bölgeye yapılan tersane inşaatınına karşı verilen mücadelede 20 bin kişi toplu eylem gerçekleştirdi ancak Tatlısu da yaşayanların değil, Siyasi otoritenin isteği oldu.
Tatlısu`yun tatil beldesi olma özelliklerini ortadan kaldıracak sanayi yapılaşmacı Eski Liman şantiyesinde bir Ucube gibi her geçen gün biraz daha yapılanmasını arttırırken, Güvenlik aczi yaşamak istemeyen tatlısu`lu vatandaşlar bu konuda da Muhtarlığın yanında oldu.
Köyde 8 ayrı noktaya konan Mobeseler 24 saat süre ile yaptıkları kayıtta, Kelimenin tanımı ile Köyde Kuş uçsa kayda geçiyor.
Özellikle dışarıdan geldiği bilinen hırsızlık olayları bitti gibi.
Tatlısu şimdi Devleti yanında görmek istiyor.
Seçim sattında köy gazinosuna gelen AKP vekili M.Cemal Öztaylan soruyor, ``Ey Tatlısulular, İstikrara destek olun, Devletin desteği yanınızda olsun.``
Muhtar Nihat Terzioğlu söz alıyor ``Sayın vekil 4 yıl önce ziyaret ettiğiniz de size Devlet ten beklentilerimizi sunmuştuk, bekliyoruz.Saygılarımı sunarım...``
Tatlısu 4 değil, 14 değil,24 yıldır devletin desteğini bekliyor. Bu beklentisini yüksek sesle dile getirmesede, her sandık başına gidildiğinde sessiz çoğunluk bu mesajı alması gereken noktalara iletiyor.
Ancak her ne hikmetse, Ne duyan var. Nede kulak veren..
Tatlısu devletini bekliyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı