Tatlısu`yu suya gark ettiler

Tatlısu`yu suya gark ettiler

Tatlısu`yun susuzluk ile mücadelesinde makuz tarihini alt eden muhtarlık, hayata geçirdiği proje ile tüm yorgunluklarını unuttu.
Kapıdağ doruklarından debisi yüksek su kaynaklarını, özel ishale hatları ile bir merkeze toplayan projeyi kendi imkanları ile kısa sürede hayata geçiren Muhtarlık, 10.sn.litre lik şebeke kapasitesini 20 sn.litre ye çıkartarak uzun yıllar bölgede su sorununun çözümünü sağladı.
"Uzaktan suyun sesi hoş gelir, bir de Ferhat`a sormalı" diyen Tatlısu köyü muhtarı Nihat Terzi imkan ve olanaklarını seferber ettikleri projenin, İnsan yaşamındaki hayrı ve sevabı adına gerçekleştirdiklerini belirterek, "Arkadaşlarımız sağ olsunlar insan üstü bir gayret ile imkansızı başardılar, Öyleki başarmakla kalmadılar, Hem debisi yüksek kaliteyi yakaladılar, Hemde depolama kapasitesini yükselterek uzun süre bölgenin su ihtiyacına cevap verecek çalışmayı tamamladılar." dedi.
Muhtar Nihat Terzi Tatlısu"yun çehresini değiştirecek projeyi hayata geçirirken, Orman ürünleri konusunda da önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi.
Orman bölgesinde köy tüzel kişiliği adına toplanan Fıstık çamlarının, yakın gelecekte kapasite arttırarak her evin bütçesine önemli katkı sağlayacağına işaret ederek "Vatandaş olarak ormanlarımıza sahip çıkmanın gayreti içersindeyiz, Ormanlarımız bizim en önemli gelir kaynaklaımızdan birisi oldu, Tatlısu da yaşayan herkez bunun bilincinde,`` diyerek çamlık sahalarını arttırma noktasında yeni projeler geliştirdiklerini söyledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli