TBMM 19.DÖNEM BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SAMİ SÖZAT VEFAT ETTİ.

TBMM 19.DÖNEM BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SAMİ SÖZAT VEFAT ETTİ.

DYP 19. dönem Milletvekili ve Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat (79) vefat etti.

DYP 19. dönem Milletvekili ve Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat (79) vefat etti.

19 dönem Balıkesir Milletvekili ve uzun yıllar Ziraat Odası Başkanlığı görevini sürdüren Sami Sözat geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşama veda etti. 

Sözat, Doğruyol Partisi’nin 7-0 yaptığı dönemde Balıkesir Milletvekili seçilmişti. 

Bir dönem milletvekilliği yapan Sami Sözat, daha sonra Balıkesir Ziraat Odası Başkanlığı görevini de uzun yıllar sürdürdü. 

2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterdiği Sami Sözat, seçim kaybının ardından Demokrat Parti’ye geri döndü. 

Bir süredir rahatsızlığı dolayısı ile tedavi gören Sözat, kontrol için gittiği İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 

Sami Sözat’ın cenazesi 11 Eylül 2023 Pazartesi günü ikindi namazına müteakip Paşa Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından Başçeşme Mezarlığı’nda toprağa verilecek. 

Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. 

Sami Sözat Kimdir?

1944 yılında Balya’nın Işıklar Köyünde doğdu.

Ortaokul ve liseyi Balıkesir’de tamamladıktan sonra Atatürk Ziraat Fakültesi’nden mezun olup, Ziraat Yüksek Mühendisi olarak Tarım Bakanlığı’nda çalışmaya başladı.

Sırasıyla Baş Mühendis ve Daire Müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra aldığı karar ile memuriyeti bırakarak siyasete atıldı.

İlçe Başkanlığı, İl Genel Meclis Üyeliği ve TBMM 19. Dönem Milletvekilliği yaparak Balıkesir’de pek çok kalıcı hizmete imzasını attı

Milletvekilliği döneminde TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu Sözcülüğü, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.



Ahmet Akgün
11.09.2023 08:31:47
Allah Rahmet Eylesin Balıkesir Siyasetinin Duayen İsimlerinden Biriydi..

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı