``T.C.den utananlar milli kafirdir``

``T.C.den utananlar milli kafirdir``

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray`dan çok sert T.C. eleştirisi




CHP
İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray; AKP iktidarının kamu kurum ve kuruluşlarından T.C'nin kaldırılması girişimlerinde bulunanlara İzmirliler haddini bildirir” dedi.


Göztepeli taraftarlar son günlerde bazı devlet dairelerindeki Türkiye Cumhuriyeti (TC) ibaresinin kaldırılması üzerine protestoda bulunmak istedi.

5 bin Göztepeli taraftar stada üzerinde T.C.” yazılı tişört ve döviz ile girmek istedi. Sarı-kırmızılıların hazırladığı üzerinde TC yazılı 5 bin dövizin siyasi mesaj içerdiği gerekçesiyle tribüne sokulmasına izin verilmedi.



`TÜRK BAYRAĞINDAN UTANANLAR MİLLİ KAFİRDİR`

Bunu üzerine CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray şu açıklamada bulundu:

Emniyet güçleri kimin emniyet güçleri? Halkın ve T.C.'nin (Türkiye Cumhuriyeti) emniyet güçleri. O halde üzerinde T.C. yazan pankartları neden engelliyorlar? Bunu yapmak hem hukuka hem ahlâka aykırı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan utananlara sesleniyorum: Siz hangi ülkenin vatandaşısınız? Türk milleti adından, T.C.'den, ve Türk bayrağından utananlar milli kâfirdir” dedi.



Çıray sözlerine şöyle devam etti:

İzmirliler kan dökmedi, bebek öldürmedi, anaların ağlamasını istemedi, ırkçı olmadı. İzmirliler kardeşlik dedi, sevgi dedi, birlik dedi, Atatürk dedi, Türkiye Cumhuriyeti dedi. AKP iktidarı ve onun bürokratları bunu bile yasaklıyorlarsa İzmir'i ve Kurtuluş Savaşımızın ilk kurşununu atan Hasan Tahsin ruhunu anlamamış demektir. Bu ruhu anlatmak boynumuzun borcudur. Göztepe'den sonra tüm İzmir takımlarını maçlara üzerlerinde T.C. yazan tişörtlerle maça gitmeye davet ediyorum.”




Çıray açıklamasını bir davet ile bitirdi:


İzmirli olmakla gurur duyuyorum. 26 Nisan'da yapılacak Karşıyaka basketbol maçına ben ve eşim üzerinde T.C. yazan Türk bayraklı tişörtlerle gideceğiz. Hangi kökenden gelirlerse gelsinler, hangi takımı tutarlarsa tutsunlar, ‘Ne mutlu Türküm diyene” diyen, birlikte yaşama iradesi olan tüm İzmirlileri T.C. yazılı tişörtlerle 26 Nisan'da yapılacak olan Karşıyaka basketbol maçına bekliyoruz.”




.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı