TCK`dan AYEL DEĞİL AYIPLI YOL

TCK`dan AYEL DEĞİL AYIPLI YOL

TCK da taşeronlaşma ile başlayan olumsuzluklar gün geçmiyorki olumsuzlukla noktalanmasın, Çevre yollarının beton asfalt`a çevrilmesi, Tratuar ve peyzaş çalışmaları, Tabela ve ışıklandırmalar, geçici kabulü yapılana kadar faaliyetlerini sürdürüyor. Paraların ödenmesi ardından bir okadar da daha maliyetli tadilat projeleri ile ayıplı hizmet örtbas ediliyor.
TCK daki bu vurdum duymazlık ve hoyratlık yerelde etkisiz,Bölgede yetkisiz, Genel müdürlük nezdinde ise siyasi kaygılar devletin kasasına milyarlarca liraya mağloluyor.
İşte bu ayıplı projelerden biriside Aksakal-Bursa çatrağı arasında bölünmüş yol projesinin payzaj ihalesinde yaşandı.
Özel bir kuruluşa ihale edilen Bursa çatrağı ile Çomlu köyü altında bulunan Şeker piliç üretim tesisleri arasında kalan 6 km lik bölünmüş yolun ağaçlandırma proğramı sonuçlandırıldı ancak ağaçlar zamanında sulanmadığından kurudu.
TCK bu yol ile ayni katagoride yer alan Edincik Kavşağı ile Gönen Çanakkale kavşagı arasında yer alan 7 km lik bölümün yeniden ağaçlandırılması ihalesi bu kez Bingrup Peyzaj proje tic.san. ltd.şti. verildi.
Merkezi Ankara da bulunan Bin grup Urfa lı taşeron firmaya ihale ettiği bölünmüş yolların ağaçlandırma işlemini kuru Akasyalara can suyu vermekle başladı.
Arasöz ile sürdürülen sulama çalışmaları sonucu karayolu ağaçlandırmasının %80 dolayımndaki bölümünün kuruduğu görüldü.
Bin grup bu durum karşısında satın aldığı su ile kuru akasyaları sulayarak önümüzdeki iki ay zarfından yaşayıp yaşamayanları tespit ecek ce kuruyanların yerine yenisini ekecek.
Karayolların bu ve buna benzer tutarsız projelerinin zaman ve ekonomik açıdan ülkeye verdiği zarar elbette bununla sınırlı kalmıyor. Bu özürlü projelerin düzeltimesi noktasında verilen çaba çoğu kez trafik kazalarına zemin oluşturarak sayısız can kayıplarına neden oluyor.
Her ne hikmetse ayıplı yol projelerinden kaynaklanan maddi ve can kaybına neden olan kazalarda, hiçbir rapora yol hataları belirtilmiyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli