Tecavüz yasasına protesto eylemi

Tecavüz yasasına protesto eylemi

Bandırmalı kadınlar, tasarının yasalaşmaması için Cumhuriyet alanında toplanıyor.

Tecavüzcülerin, tecavüz ettikleri kız çocukları ile evlendirilmesi halinde hapisten çıkartılmasını öngören yasa tasarısının Salı günü yeniden meclise gelecek olması yurdun dört bir tarafında olduğu gibi Bandırma da da, Cumhuriyet alanında gerçekleştirilen oturma eylemleri, protesto konuşmaları ve tasarının yasalaşmaması adına toplanan imzalar belli bir sayıya ulaşırken, Bandırmalı kadınlar asıl büyük eylemi bugün gerçekleştirecekleri öğrenildi.

Her görüşe sahip kadınların, tek amaç ?Tecavüz Yayasına Hayır.? Oturma eylemi için saat 17.oo de Cumhuriyet alanında imza ve oturma eylemi gerçekleştirecekleri duyuruldu.

Bazı bayanlar tarafından son iki akşam Cumhuriyet alanında bir araya gelinerek, sözlü ve pankartlı protesto eylemlerini imza kampanyası ile belli bir doyuma taşırken, protestoların kısa zamanda evlerdeki bayanlara ulaşarak 21 Kasım Pazartesi Saat 17.00 yi buluşma anı olarak tespit ettikleri görüldü.

Bandırmalı hanımlar, Tecavüz yasasının meclisten geçmemesi için gerçekleştirecekleri büyük buluşma için ?Huuuuu, duydunuz mu? Cumhuriyet alanında toplanıyoruz. Tecavüz suçu aklanamaz.? Denildi.

/resimler/2016-11/21/0028189540409.jpg



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false