TEG'den eğitimleri yarım kalan 140 çocuğa destek

TEG

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Hakkari Sihirli Çan Öğrenim Birimi’ne işletme sponsoru oldu.

Çocukların eğitim-öğretim ve sanat hayatında başarılı olmaları için önemli projelere imza atan Yorglass, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Hakkari Sihirli Çan Öğrenim Birimi’ne işletme sponsoru oldu. Bu sayede 140 çocuk uzaktan eğitim gördü.

Yarım asra dayanan deneyimiyle her zaman daha iyi bir dünya yaratma hedefiyle çalışan Yorglass, pandemi nedeniyle 2020 Mart ayından beri yüz yüze etkinliklerini durduran TEGV Hakkari Sihirli Çan Öğrenim Birimi’nin işletme sponsorluğunu üstlendi. Ocak-Mart 2021 arasında ise 140 çocuk uzaktan eğitim etkinliklerine katıldı.

TEGV’in Hakkari Sihirli Çan Öğrenim Birimi 

TEGV iş birliğiyle gerçekleştiren yardım faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, “Amacımız, eğitim-öğretimini sınırlı imkânlarla devam ettirmeye çalışan çocuklarımızın üstün azmine katkıda bulunmak” dedi. Yorgancılar, sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı bölgelerdeki çocukların en büyük probleminin eğitimde fırsat eşitsizliği olduğunu belirterek, çocukların özellikle pandemi döneminde uzaktan eğitim sürecine katılımlarının önemine değindi. Yorgancılar, “Bu sorunu dikkate alarak TEGV’in Hakkari Sihirli Çan Öğrenim Birimi’ne işletme sponsoru olduk. Her geçen gün daha fazla çocuk eğitim hayatına sorunsuz bir şekilde devam etsin diye çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yorglass hakkında:

Temelleri 1974’te atılan Yorglass, endüstriyel cam işleme ve düz cam ticareti alanlarındaki tecrübesiyle sektöre öncülük ediyor. Global bir marka olma vizyonu doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren Yorglass, ulusal ve uluslararası pazarlara zengin ürün portföyüyle hizmet veriyor. 1988’de Ege Bölgesi’ndeki ilk ısıcam tesisini kuran Yorglass, 1989’da Bolu’da beyaz eşya camı alanındaki üretim tesisini faaliyete geçirdi, 1995’te Yorim Gebze tesisi ile büyümesine ivme kazandırdı, 2015’te Eskişehir, 2017’de de Bolu’da ikinci fabrikasının devreye girmesi ile müşteri memnuniyetini katlayarak yoluna devam etti. 2019’a kadar Cam Merkezi A.Ş. adı altında Yorsan, Yorim ve Yorglas markalarıyla hizmet veren şirket, 45’inci yılında kurumsal kimliğini yenileyerek markalarını ve faaliyetlerini Yorglass çatısı altında bir araya getirdi. 2020’de Çerkezköy fabrikasını da faaliyete geçiren Yorglass bugün itibarıyla üretim ve ticari çalışmalarını; Yorglass Ticaret, Yorglass Satina, Yorglass Ticari Soğutucu ve Yorglass Beyaz Eşya iş üniteleri altında Türkiye’nin beş farklı şehrinde kurulu altı tesisinde gerçekleştirirken, ürünlerini 60’a yakın ülkeye ihraç ediyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve yeni nesil öğrenme olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 32 yerleşik ilde 9 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi, 20 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık sekiz bin gönüllüsünün desteğiyle kuruluşundan bu yana 3 milyona yakın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası iş birlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.



Anahtar Kelimeler: ' eğitimleri yarım kalan çocuğa destek
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli