Tek Gıda İş Banvit'te örgütleniyor.

Tek Gıda İş Banvit

Banvit AŞ'nin faaliyet gösterdiği Bandırma, İzmir K. Paşa ve Elazığ işletmelerinde %85 örgütlenme başarısı sağlayan Tek Gıda İş en geç Şubat ayına kadar yasal hakları kazanmış olacak

Merkezi Bandırma'da bulunan Banvit AŞ'nin başta Bandırma Merkezi olmak üzere, Elazığ ve İzmir Kemalpaşa ilçelerindeki tesislerinde örgütlenme çalışmalarını sürdüren Tek Gıda İş sendikası yasal hakkın kazanımı anlamında bir engeli daha aştı.

Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Tek Gıda İş Sendikası teşkilatlanma koordinatörü Suat Karlıkaya "Bandırma, İzmir ve Elazığ'da faaliyet gösteren Banvit'in yaklaşık 5 bin çalışanının %85'ini sendikamız üyesi yapmayı başardık. 2020 Eylül ayında başlayan örgütlenme çalışmalarımız 2020 Kasım ayında çalışma bakanlığından yetki alınarak devam etti.

İşveren'in itirazları nedeni ile konu yargıya taşındı ve yerelde mahkeme süreci başladı.  Mayıs 2022 de yerel Mahkeme sendikamızın yetki belgesinin geçerli olduğuna karar verdi. Bunun üzerine işveren (Banvit) yasal hakkını kullanarak istinaf mahkemesine itirazda bulundu.

İstinaf mahkemesi yaklaşık 5-6 ay aradan sonra önceki hafta aldığı karar ile sendikamızın Banvit işverenin itirazını ret edip, sendikamızın örgütlenme yetkisini kabul etti. Banvit işletmelerindeki örgütlenme çabamız son istinaf mahkemesi kararı ile sonun başına gelmemizi sağladı.

İşveren Banvit'in yargı yolunda son bir hakkı kaldı istinaf mahkemesi kararına itiraz etmek... Biz örgütlü çalışma hakkımızı kazanma noktasında işyerlerimize ortak olma gibi bir kaygımız sözkonusu değil, Bizim isteğimiz işyerlerimizde katma değer üreterek hem işyerimiz kazanması, hemde örgütlü sendika hakkımız olan alın terimizin karşılığını almak. Çalışma dünyasından her emekçinin kendine göre ihtiyacı ve borçlanması var.  Emeği sömürülen bir kimse ne işyeri için, nede kendisi adına verimli olması sözkonusu değildir, Dolayısı ile emeğin hakkı verildiğinde işyeri içinde verim artışı ve iş huzuru içinde kurumsal istikrar artış kaydedecektir." dedi.

Banvit gece vardiyasından çıkan çalışanları, bu sabah sendikanın Atatürk caddesindeki şubesinde bir araya gelerek bölge örgütlenme koordinatörü Suat Karlıkaya'dan gelinen noktadaki hukuki aşama süreçleri konusunda bilgi aldılar.

Tek Gıda İş Sendikası Bölge örgütlenme koordinatörü Suat Karlıkaya, sendika üyesi Banvit çalışanlarına yaptığı açıklamada "İstinaf mahkemesinin kararı açık, ancak yinede işveren'in 15 gün içinde itiraz hakkı var, bizimkendilerine bu hakkı kullanmayarak bir an önce sözlemle görüşmeleri için masaya oturarak kurumsal performansın artmasına katkı sağlamaktır, Aksi olursa yapılacak son itiraz meyil mühleti 2023'ün Şubat ayında sonlanacaktır." dedi.



kent çalışanı
9.11.2022 02:34:09
yazik ediyorsunuz kendinize banvit elemanlari sadece paranizi yerler hak hukuk vermezler tek gıda patronlarin sendikası bu yorumumu onaylayinda işcilerin bilinclenmesini saglayin grevde kent iscisini satan bir sendika var ve sonuna kadar desteklemiyorum

Anahtar Kelimeler: Banvit' örgütleniyor.
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı