TEKİRDAĞ 59 RO-RO TEKİRDAĞ' da

TEKİRDAĞ 59  RO-RO  TEKİRDAĞ

S.S Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi (Marmara Ro-Ro) tarafından yeni inşası tamamlanmış 2022 model Ro-Ro yolcu gemisi Tekirdağ 59 ‘un, Tekirdağ limanına ilk gelişi sebebiyle tören düzenlendi.

Tekirdağ 59 Ro Ro gemisinin Tekirdağ iskelesine palamar bağlaması üzerine yapılan tören saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla başlandı.

Törende Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Rektör Mümin Şahin, Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili  Hüseyin Uzular, Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Temel Akkuş, Gümrük KİM Müdürü Tahir Demir, CEY-PORT Genel müdürü Halil Itır, CEYPORT liman müdürü İmdat Karakılıç, Tekirdağ liman Bölge Başkan vekili İrfan Kızıltaş, Tekirdağ Motorlu lojistik kooperatifi  başkanı Ali Rıza Eti ve yönetim kurulu üyeleri, işadamı Faik Uysal, S.S Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi yönetim kurulu başkanı Muharrem Sürmen, Necdet Uz, Muhsin Altıntaş, Murat Altıntaş da katıldılar.

Törende yapılan konuşmada; 2002 yılında bireysel olarak Erdek-Tekirdağ arasında deniz yolu seferlerine başlayan 7 üyemiz, aynı çatı altında birleşerek, yapılan deniz taşımacılığı daha profesyonel bir hale getirmek ve devamlı olarak gelişen denizcilik sektörüne kurum olarak anında cevap verebilmek amacıyla S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi 2004 yılında kuruldu.

Kooperatif 2004 yılından itibaren düzenli olarak her gün Tekirdağ Barbaros-Marmara adası-Erdek Limanları arası Araç ve yolcu taşımacılığına bağlı gemilerce yapılan deniz yolu seferleri ile yılda 100.000 üzerinde araç ve 250.000 üzerinde yolcunun deniz yolu ile taşımasını sağlamakta özellikle Trakya Anadolu arasında taşımacılık yapan ağır vasıta araçların yolculuk süreleri yarı yarıya azalmakta, yıpranma, yakıt sarfiyatı gibi işletme maliyetlerinin önemli bir şekilde azaltarak ekonomiye önemli katkı sağlamakta olup modern ve konforlu gemiler ile gerçekleştirdiğimiz sefer süresince ağır vasıta araç şoförleri dinlenme fırsatı bulunduğu  Kamyon şoförlerinin gemideki istirahatı karayolu trafik emniyetine önemli katkı sağlandığı açıklandı.

Kooperatife bağlı gemilerin 365 gün Erdek ve Barbaros Limanından Marmara adasına denizyolu ile düzenli yolcu ve araç taşımacılığı yaptığı, Denizyolundan başka ulaşım imkânı olmayan Marmara Adasına düzenli yolcu ve araç taşımacılığı ile kamuya yarar bir deniz yolu taşıma hizmeti sunduğu, her gün yapılan düzenli seferler ile ada yaşamına önemli bir katkı sağladığı ifade edildi.

2004 yılından günümüze kadar olan zaman zarfında biriken bilgi ve tecrübe sayesinde kurumsal bir işletme sistemi meydana gelen gemilerin emniyetli bir şekilde taşımacılık yapmasının sağlandığı, Kooperatif üyelerinin hummalı çalışmaları sonucunda 2015 yılında BALIKESİR 10 gemisinin inşa edildiği, 2022 yılında TEKİRDAĞ 59 gemisini filosuna katılması ile gemi sayısının 9 ulaştığı vurgulandı.

S.S Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifine bağlı 9 gemi ile yaz döneminde 7 farklı limandan yapılan günlük 33 sefer ile Marmara Denizi kuzey güney rotasında, Marmara ve Avşa Adaları arasında gemi sayısı ve sefer sayısı ile lider kurum olarak deniz yolu taşıma hizmeti sağlamaktadır.

Açılışta yapılan konuşmada; “Tekirdağ Ceyport Liman İşletmesi, bu kurumlardaki yöneticilik yapmış kişi ve çalışanlarına, gemilerimizi tercih eden dost ve müşterilerimize ve de Tekirdağ halkına sonsuz desteği için teşekkür ederiz, teveccühünüz sayesinde bu töreni yapıyoruz. İyi ki varsınız.” Denildi.



Anahtar Kelimeler: TEKİRDAĞ - TEKİRDAĞ'
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı