TEKSÜT BANDIRMA BK’NIN GENÇLERİ, GALATASARAY DEPLASMANINDAN ZAFERLE DÖNÜYOR

TEKSÜT BANDIRMA BK’NIN GENÇLERİ, GALATASARAY DEPLASMANINDAN ZAFERLE DÖNÜYOR

Basketbol Gençler Ligi A Grubu 9. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK, İstanbul’da konuk olduğu Galatasaray’ı 68-70 mağlup etti.

TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Boran Güler, Önder Atun, Yiğit Karalar, Anıl Karacave Fatih Bardak beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan tarafkonuk ekip TEKSÜT Bandırma BK oldu. Bandırma ekibi hücumda Önder Atun ve Boran Güler ile sayılar bulunca ilk çeyreği de 13-17önde kapadı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf bu kez Galatasarayoldu. Hücumda kolay sayı bulan her iki ekipten TEKSÜT Bandırma BK, Önder Atun ve Berkin Cilev’insayıları ile 15. dakikada skoru 25-26’ya getirdi. Kalan bölümde hücumlarda Önder Atun ile etkili olan Yeşil-Beyazlılar soyunma odasına da 34-37 önde girdi.

İkinci yarıya TEKSÜT Bandırma BK hızlı başladı. Savunmada ve hücumda etkili bir oyun ortaya koyan Bandırma ekibi, Önder Atun ve Boran Güler’in sayıları ile sayı farkını açmaya başladı. 25. dakikada skoru 39-48’e getiren TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri kalan bölümde de Yiğit Karalar ve Anıl Karaca’nın sayıları ile etkili olunca final çeyreğine 51-64 önde girdi.

Final çeyreğine hızlı başlayan taraf bu kez ev sahibi Galatasaray oldu. Hücumda ve savunmada istediği oyunu ortaya koyamayan TEKSÜT Bandırma BK hücumda sayı üretmekte zorlanınca Galatasaray sayı farkını indirmeye başladı. 35. Dakikada skoru 63-66’ya getiren Galatasaray oyuna tekrar ortak oldu. TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri Önder Atun ile bulduğu sayılarla rakibine öne geçme şansı vermeyince karşılaşmadan 68-70 galibiyetle ayrılarak üst üste ikinci galibiyetini elde etti.

TEKSÜT Bandırma BK BGL Takımı, Basketbol Gençler Ligi A Grubu 10. Hafta Karşılaşmasındaİstanbul’da 30KasımCumartesi günü saat 17.00’deTeşvikiye Spor’a konuk olacak.

TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç:

‘‘Bu zorlu deplasmanda çok iyi bir galibiyet aldığımız için mutluyuz.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç şunları söyledi: ‘‘Öncelikle bugün sahada her şeyini ortaya koyan, iyi mücadele eden ve savaşan Takımımı galibiyetinden dolayı kutluyorum. Bugün sahada önemli bir karakter ortaya koyduk. Zorlu bir deplasmanda Ligin en iyi Takımlarından birine karşı oynadık. İhtiyacımız olan bir galibiyetti. Maça döneceksek olursak maça sert başladık. Hiç geri adım atmadık. Maçın kontrolünü elimizde tutarak iyi bir ortaya koyduk. Son çeyrekte rakibin de reaksiyonuyla maç ortaya gelse de akıllı oynayarak zor bir deplasmandan galibiyet çıkararak yolumuza devam ediyoruz.’’ dedi.

Karşılaşmayı 16 sayı ve 3 ribaundluk bir performansla tamamlayan Yiğit Karalar ise şunları söyledi: ‘‘Maça istediğimiz gibi başladık. Soyunma odasına da önde girdik. Üçüncü çeyrekte maçı koparma noktasına getirdik ama son çeyrekte yaptığımız basit hatalar maçı tekrar ortak hale getirdi. Ancak yaptığımız basit hatalara rağmen bu zorlu deplasmandan galibiyet ile ayrıldık. Takım arkadaşlarımı tebrik ederim.’’ dedi.

Maç:Basketbol Gençler Ligi A Grubu 9. Hafta Karşılaşması

Salon:Ahmet Cömert Spor Salonu, İstanbul

Hakemler:Mehmet Keseratar, Ferhat Barut, Veysel Aslan

Periyotlar: 1P:13-172P:21-203P:17-274P:17-6MS:68-70

Galatasaray: Emir Oflaz 17 sayı, 3 ribaund; Tarık Günay 3 sayı, 1 asist; Özcan Korkut 4 sayı, 4 ribaund; Serhat Tüzinoğlu 13 sayı, 8 ribaund; Can Kurt 1 sayı, 7 asist; Halil Severoğlu 9 sayı, 2 ribaund; Enes Alaybeyoğlu 7 sayı, 3 ribaund; Ozan Koşi 5 sayı, 1 ribaund; Umut Şener 4 sayı, 3 ribaund; Can Özdemir 5 sayı, 4 ribaund.

TEKSÜT Bandırma BK: Anıl Karaca 7 sayı, 6 ribaund; Boran Güler 8 sayı, 4 asist; Yiğit Karalar 16 sayı, 3 ribaund; Fatih Bardak 4 sayı, 5 ribaund; Önder Atun 27 sayı, 3 ribaund; Celal Evran 3 sayı; Berkin Cilev 5 sayı, 5 ribaund; Kaan Bozkurt 3 ribaund.e



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli