TEKSÜT BANDIRMA BK’NIN GENÇLERİ,FENERBAHÇE BEKO’YA MAĞLUP OLDU

TEKSÜT BANDIRMA BK’NIN GENÇLERİ,FENERBAHÇE BEKO’YA MAĞLUP OLDU

Basketbol Gençler Ligi A Grubu 7. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK, Bandırma’da konuk ettiği Fenerbahçe Beko’ya 68-91mağlup oldu.

Basketbol Gençler Ligi A Grubu 7. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK, Bandırma’da konuk ettiği Fenerbahçe Beko’ya 68-91mağlup oldu.

TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Boran Güler, Önder Atun, Celal Evran, Ahmet Hakan Öge ve Fatih Bardak beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan tarafkonuk ekip Fenerbahçe Beko oldu. Ev sahibi ekip hücumda Önder Atun ve Boran Güler ile sayılar bulsa da Bandırma ekibi ilk çeyreği 13-26 geride kapadı.

İkinci çeyreğe de hızlı başlayan taraf konukekip oldu. Hücumlarda kolay sayılar bulan Fenerbahçe Beko’u,ya, Önder Atun ve Yiğit Karalar’ın sayıları ile cevap verse de TEKSÜT Bandırma BK soyunma odasına 28-51 geride girdi..

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf bu kez ev sahibi ekip TEKSÜT Bandırma BK oldu. Hücumlarda Boran Güler ve Önder Atun ile sayılar bulan Bandırma ekibi, savunmada istediği oyunu bir türlü sergileyemeyince final çeyreğine 50-69 geride girdi.

Final çeyreğinde açılan sayı farkını azaltmaya çalışan TEKSÜT Bandırma BK, hücumlarda Önder Atun ve Boran Güler ile sayılar üretti. Geri dönmeye çalışan Bandırma ekibi savunmada istediği oyunu oynayamayınca karşılaşmadan da 68-91 mağlubiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK BGL Takımı, Basketbol Gençler Ligi A Grubu 8. Hafta KarşılaşmasındaBandırma’da 16KasımCumartesi günü saat 11.00’deGelişim Koleji’ni konuk edecek.

TEKSÜT Bandırma BK BGL Takımı Başantrenörü Engin Kömeç:

‘‘Yapmak istediğimiz agresifliği ortaya koyamadık.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç şunları söyledi: ‘‘Kendi evimizde oynadığımız önemli bir maçı kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Önümüzdeki maçlarda bu mağlubiyeti telafi etmek zorundayız. Bugünkü maça özellikle savunmada çok yumuşak başladık. İlk periyot kendi evimizde 26 sayı yememiz ve ilk faulümüzü ise periyodun bitmesine 3 dakika kala yapmak istediğimiz agresifliğimizi ortaya koyamadığımızın bir işaretiydi. Uzun oyuncularımızdan da bugün istediğimiz verimi alamadık ve beklediğimiz enerjiyi sahaya bugün yansıtamadık.

Sahada çok daha iyi mücadele etmeliydik. Rakip takım da bulduğu ritm ile iç dış dengesini iyi sağladı ve özellikle dış atışlarda bugün çok iyi bir yüzde yakaladı. Son periyotta bir reaksiyon versek de bugün için yeterli olmadı. Kendi evimizde bugün oynadığımız basketbol bize yakışmadı. Bu maçtan dersler çıkarıp bir an önce toparlanmamız gerekiyor.’’ dedi.

Karşılaşmayı değerlendiren Önder Atun ise şunları söyledi: ‘‘İstemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Boyalı alanda istediğimiz oyunları oynayamadık. Bundan dolayı da hücum ve savunma ribaundlarında sorunlar yaşadık. Bu maçtan dersler çıkararak bir an önce bu mağlubiyeti telafi etmeliyiz.’’ dedi.

Maç:Basketbol Gençler Ligi A Grubu 7. Hafta Karşılaşması

Salon:TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler:Zafer Yılmaz, Metehan Alaçam, Gökhan Eğlenoğlu

Periyotlar: 1P:13-26 2P:15-25 3P:22-18 4P:18-22 MS:68-91

TEKSÜT Bandırma BK: Boran Güler 18 sayı, 10 ribaund; Celal Evran 2 ribaund; Fatih Bardak 6 sayı, 8 ribaund; Önder Atun 26 sayı, 1 ribaund; Berkin Cilev 3 sayı, 3 ribaund; Anıl Karaca 2 ribaund; Abdullah Özer 1 ribaund; Kaan Bozkurt 2 sayı, 2 ribaund; Emir Adıgüzel 1 asist.

Fenerbahçe Beko: Mert Ekşioğlu 14 sayı, 3 asist; Ege Ülker 12 sayı, 13 ribaund; Tarık Biberovic 14 sayı, 8 asist; David Mutaf 15 sayı, 4 ribaund; Saadettin Donat 8 sayı, 9 ribaund; Berkay Yılmaz 3 sayı, 1 ribaund; Yiğit Onan 7 sayı, 3 ribaund; Mertcan Gerhardt 2 sayı; İsmail Karabilen 16 sayı, 6 asist.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı