TEKSÜT GENÇLERİ, BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NE MAĞLUP OLDU

TEKSÜT GENÇLERİ,  BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NE MAĞLUP OLDU

Basketbol Gençler Ligi A Grubu 15. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK,Bandırma’da konuk ettiği Bahçeşehir Koleji’ne 59-66 mağlup oldu.

TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Atakan Erdek, Boran Güler, Önder Atun, Anıl Karacave Fatih Bardak beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip TEKSÜT Bandırma BK oldu. Hücumlarda Atakan Erdek ve Önder Atun ile sayılar bulan Yeşil-Beyazlılar ilk çeyreği de 20-18 önde geçti.

İkinci çeyreğe dengeli başlayan her iki takımdan TEKSÜT Bandırma BK, hücumda sayı üretmekte zorlanırkenYiğit Karalar ve Boran Güler’insayıları ile 15. dakikada skoru 25-24’e getirdi.Yeşil-Beyazlılar kalan bölümde hücumlarda Yiğit Karalar ile etkili olmaya çalışsa da soyunma odasına 33-33 beraberlikle girildi.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf bu kez konuk ekip Bahçeşehir Koleji oldu. Önder atun ve Yiğit Karalar’ın sayıları ile 25. dakikada skoru 42-37’ye getiren TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri kalan bölümde de Berkin Cilev’in sayıları ile hücumda sayılar bulsa da final çeyreğine 50-51 geride girdi.

Final çeyreğine her iki takım da hücumda sayı üretmekte zorlanarak başladı. TEKSÜT Bandırma BKhücumlarda Önder Atun ve Boran Güler ile sayı bulmaya çalışsa da35. dakikada skoru52-57’ye getirdi. Kalan bölümde bir türlü isabetli şut bulamayan TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmadan da 59-66 mağlubiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK BGL Takımı, Basketbol Gençler Ligi A Grubu 16. Hafta Karşılaşmasındaİstanbul’da05OcakPazargünü saat 18.00’deFenerbahçe Beko’ya konuk olacak.

TEKSÜT Bandırma BK BGL Takımı Başantrenörü Engin Kömeç:

‘‘Kendi evimizde mutlak kazanmamız gereken bir maçı kaybettiğimiz için üzgüMücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç şunları söyledi: ‘‘Kendi evimizde mutlak kazanmamız gereken bir maçı kaybettiğimiz için üzgünüz.Maça savunmada agresif başlamak istedik ama maalesef bugün sahada ortaya koyduğumuz mücadele ve enerjimiz düşüktü.Rakibimizin kapanan savunmasına karşı ilk yarı istediğimiz şutları bulunca maçın içerisinde kaldık. Bu savunmaya karşı bizim savunmada çok daha agresif olup rakibimiz yerleşmeden hızlı hücumdan kolay sayılar bulmamız gerekiyordu. Bu kadar kapanan savunmaya karşı rakibimizin bir de bize karşı ribaundlarda üstünlük sağlaması ve ikinci yarı istediğimiz şutları sokamamamız bizim çok düşük skor bulmamıza sebep oldu. Maçın sonuna kadar içinde kaldık ama rakibimiz son periyot bizden daha istekli, arzulu ve akıllı oynayarak maçı kazandı. Bahçeşehir Koleji takımını tebrik ediyorum. Biz ise bu maçtan çıkarılması gereken dersleri çıkarıp önümüzdeki maçlarda toparlanmamız gerekiyor.’’ dedi.

Yiğit Karalar ise şunları söyledi: ‘‘Maça istediğimiz gibi başladık. İlk çeyrekte de oyunumuzu sahaya iyi yansıttık. İkinci çeyrekle beraber bir düşüş yaşadık. Maçın içerisinde sürekli kalsak da şutlarımız girmeyince maalesef evimizde kaybettik. Bunun için üzgünüz.’’ dedi.

Maç:Basketbol Gençler Ligi A Grubu 15. Hafta Karşılaşması

Salon:TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler:Semih Vural, Mustafa Gürhan Sosyal, Metehan Alaçam

Periyotlar: 1P:20-182P:13-153P:17-184P:9-15MS:59-66

TEKSÜT Bandırma BK: Atakan Erdek 17 sayı, 5 ribaund, 2 asist; Yiğit Karalar 13 sayı, 5 ribaund, 1 asist; Önder Atun 12 sayı, 9 ribaund, 4 asist; Boran Güler 8 sayı, 12 ribaund, 5 asist; Fatih Bardak 5 sayı, 7 ribaund, 1 asist; Anıl Karaca 3 sayı; Uğur Can Erdem 1 sayı, 2 ribaund; Berkin Cilev 2 ribaund.

Bahçeşehir Koleji:Bartu Yılmaz 19 sayı, 13 ribaund, 6 asist; Ali Yüceoral 15 sayı, 9 ribaund, 1 asist; Abdülkadir Gülşen 14 sayı, 14 ribaund, Emir Ozan Azdemir 8 sayı, 5 ribaund, 2 asist; Eray Durmayaz 7 sayı, 2 ribaund, 7 asist, Ege Özsever 3 sayı, 1 asist; Kerem Gürses 1 ribaund, 1 asist.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı