TEKSÜT GENÇLERİ, FENERBAHÇE BEKO’YA MAĞLUP OLDU

TEKSÜT GENÇLERİ, FENERBAHÇE BEKO’YA MAĞLUP OLDU

TEKSÜT Bandırma BK,İstanbul’da konuk olduğu Fenerbahçe Beko’ya 92-59 mağlup oldu.

Basketbol Gençler Ligi A Grubu 16. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK,İstanbul’da konuk olduğu Fenerbahçe Beko’ya 92-59 mağlup oldu.

TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Berkin Cilev, Boran Güler, Önder Atun, Uğurcan Erdemve Fatih Bardak beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip Fenerbahçe Beko oldu. Hücumlarda Önder Atun ve Boran Güler ile sayılar bulan Yeşil-Beyazlı Gençler ilk çeyreği 20-14 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe dengeli başlayan her iki takımdan TEKSÜT Bandırma BK, hücumda sayı üretmekte zorlanmazkenYiğit Karalar ve Boran Güler’insayıları ile 15. dakikada skoru 26-22’ye getirdi.Yeşil-Beyazlılar kalan bölümde hücumlarda Önder Atun ve Boran Güler ile etkili olunca soyunma odasına da 28-32 önde girdi.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf bu kez ev sahibi ekip Fenerbahçe Beko oldu. David Mutaf ve Tarik Biberovic ile sayılar üreten ev sahibi ekibe Boran Güler ile cevap vermeye çalışsa da Yeşil-Beyazlılar25. Dakikayı 45-40 geride geçti. TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri kalan bölümde hücumda sayı üretmekte zorlanınca final çeyreğine 59-45 geride girdi.

Final çeyreğine her iki takım da hücumda sayı üretmekte zorlanarak başladı. TEKSÜT Bandırma BKhücumlarda Önder Atun ve Boran Güler ile sayı bulmaya çalışsa da35. Dakikayı 76-49 geride geçti. Kalan bölümde bir türlü isabetli şut bulamayan TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmadan da 92-59 mağlubiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK BGL Takımı, Basketbol Gençler Ligi A Grubu 17. Hafta Karşılaşmasındaİzmir’de11OcakCumartesigünü saat 14.00’teGelişim Koleji’ne konuk olacak.

TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç:

‘‘Dar rotasyondan ve faul probleminden dolayı ilk yarıdaki iyi oyunumuzu ikinci yarıya yansıtamadık.’’

         Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç şunları söyledi: ‘‘Bugün mücadeleye savunmada agresif hücum da ise akıllı oynayarak başladık. İlk yarı istediğimiz oyunu sahaya yansıtarak maçın hep içinde kalmaya çalıştık. İkinci periyot uzunlarımızın faul problemine girmesi ile savunma değişikliğine gittik ve rakibimiz buna reaksiyon veremedi. İkinci periyodun sonunda da göstermiş olduğumuz mücadele ve ile devreye de önde girdik.

Eksik oyuncularımızın da olmasından dolayı dar bir rotasyonla oynamamız ve her iki uzun oyuncumuzun da oyun dışı kalmasıyla maalesef ikinci yarı oyundan düştük. Bu da rakibimizin bize ribaundlarda üstünlük sağlamasına sebep oldu. Gömülen savunmaya karşı istediğimiz dış atışları bulduk ama dış atış yüzdemiz 16/1 gibi çok düşük kaldı. Kritik boş atışları sayıya çevirebilseydik oyunun içinde kalkabilirdik. Geri gelmek ve oyuna ortak olmak için maçın sonunda bir reaksiyon göstersek de yeterli olmadı.

Ayrıca bugünkü mücadelede bench katkısı da alamamamız maçta kilit rol oynadı. Bundan dolayı da iki farklı yarı oynadık. Çok çalışarak kalan maçlarda da bugün ilk yarıdaki iyi oyunumuzu tüm maça yayarak oyunumuzu daha çok geliştirmeliyiz. Galip gelen Fenerbahçe Beko gelişim takımını tebrik ediyorum. Bugün sahada iyi mücadele eden tüm takımımı kutluyor, destek olan tüm teknik ekibi de teşekkür ediyorum. Grup aşamasında kalan iki maçımızı da kazanarak final grubunu en avantajlı şekilde bitirmek istiyoruz.’’ dedi.

Boran Güler ise şunları söyledi: ‘‘Maça istediğimiz gibi başladık. İkinci çeyrekte de yapmamız gerekenleri doğru bir basketbol oynayarak ortaya koyduk. Ancak ikinci yarının başında hem savunmada hem de hücumda istediğimiz oyunu ortaya koyamamamız ve basit top kayıpları yapmamız maçı kaybetmemize neden oldu. Kalan maçlarımızı kazanarak grubu iyi bir noktada tamamlamak istiyoruz.’’ dedi.

Maç:Basketbol Gençler Ligi A Grubu 16. Hafta Karşılaşması

Salon:Fenerbahçe Metro Enerji Spor Salonu, İstanbul

Hakemler:Serkan Emlek, Deyer Akçay, Furkan Tursun

Periyotlar: 1P:20-142P:8-183P:31-134P:33-14MS:92-59

Fenerbahçe Beko: Mert Ekşioğlu 4 sayı, 3 asist; Ege Ülker 16 sayı, 3 ribaund; Tarik Biberoviç 20 sayı, 8 asist; David Mutaf 16 sayı, 10 ribaund; Saadettin Donat 12 sayı, 12 ribaund; Yiğit Onan 15 sayı, 7 ribaund; İsmail Karabilen 9 sayı, 6 ribaund.

TEKSÜT Bandırma BK: Boran Güler 19 sayı, 11 ribaund; Berkin Cilev 4 sayı, 3 ribaund; Fatih Bardak 4 sayı, 6 ribaund; Önder Atun 21 sayı, 3 ribaund; Yiğit Karalar 9 sayı, 7 ribaund; Elber Mirza Sucu 2 sayı.



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı