TEKSÜT GENÇLERİ GELİŞİM KOLEJİ’NE MAĞLUP OLDU

TEKSÜT GENÇLERİ GELİŞİM KOLEJİ’NE MAĞLUP OLDU

Basketbol Gençler Ligi A Grubu 17. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK,İzmir’de konuk olduğu Gelişim Koleji’ne 79-65 mağlup oldu.

TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Berkin Cilev, Boran Güler, Önder Atun, Uğurcan Erdemve Fatih Bardak beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip Gelişim Koleji oldu. Hücumlarda Önder Atun ve Boran Güler ile sayılar bulan Yeşil-Beyazlı Gençler ilk çeyreği 19-18 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe dengeli başlayan her iki takımdan TEKSÜT Bandırma BK, hücumda sayı üretmekte zorlanırkenYiğit Karalar ve Boran Güler’insayıları ile 15. dakikada skoru 29-26’ya getirdi.Yeşil-Beyazlılar kalan bölümde hücumlarda Önder Atun ve Boran Güler ile etkili olsa da soyunma odasına 38-31 geride girdi.

İkinci yarıya da iyi başlayan taraf ev sahibi Gelişim Koleji oldu. Bilgehan Diril ve Arda Gürtan ile sayılar üreten ev sahibi ekibe Boran Güler ile cevap vermeye çalışsa da Yeşil-Beyazlılar25. dakikayı 50-38 geride geçti. TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri kalan bölümde hücumda sayı üretmekte zorlanınca final çeyreğine de 59-44 geride girdi.

Final çeyreğine her iki takım da hücumda sayı üretmekte zorlanarak başladı. TEKSÜT Bandırma BKhücumlarda Önder Atun ve Boran Güler ile sayı bulmaya çalışsa da35. dakikayı 67-54 geride geçti. Kalan bölümde bir türlü isabetli şut bulamayan TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmadan da 79-65 mağlubiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK BGL Takımı, Basketbol Gençler Ligi A Grubu 18. Hafta KarşılaşmasındaBandırma’da15OcakÇarşambagünü saat 14.00’teGalatasaray’ı konuk edecek.

TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç:

‘‘Bugün sahada kazanmayı hak edecek bir mücadeleortaya koyamadık.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç şunları söyledi: ‘‘Öncelikle Gelişim Koleji takımını ortaya koydukları mücadeleden ve galibiyetinden dolayı kutluyorum.Grubumuzda bizim ve rakibimiz için çok önemli bir maç oynadık. Final grubuna galibiyet taşımak adına mutlak kazanmamız gereken bir maçtı. Rakibimiz ev sahibi avantajını da bugün kullanarak maça çok agresif başladı. Bu agresiflik karşısında biz sahada reaksiyon gösteremedik. Savunmada maça çok yumuşak başladık ve çok hata yaptık. Bununla birlikte de hücumda hiçbir şekilde ritm bulamadık.

Tüm teknik ve taktik kısmını bir kenara bırakıp bugün maçta kazanmak adına oyuncularımızdan sahada istediğimiz heyecanı, arzuyu, mücadeleyi göremedik. Kazanmak adına sahaya karakter koyamadık. Final grubuna taşıyabileceğimiz çok önemli bir maçı kaybettik. Bir an önce takım ve bireysel olarak bu düşüşün sebeplerini tekrardan gözden geçirip final grubu öncesi toparlanmamız gerekiyor. Umarım kalan maçlarda bu maçtan dersler çıkararak bu mağlubiyeti telafi edebilecek bir mücadele ortaya koyar ve daha iyi bir basketbol oynayabiliriz.’’ dedi.

Maç:Basketbol Gençler Ligi A Grubu 17. Hafta Karşılaşması

Salon:Gelişim Koleji Spor Salonu, İzmir

Hakemler:Ayşenur Yazıcıoğlu, Sadettin Baycan, Yavuz Taş

Periyotlar: 1P:19-182P:19-133P:21-134P:20-21MS:79-65

Gelişim Koleji: Arda Gürtan 17 sayı, 12 asist; Arda Kıvırcık 6 sayı, 4 ribaund; Akkan Atasoy 10 sayı, 5 ribaund; Bilgehan Diril 20 sayı, 6 ribaund; Özer Acımış 12 sayı, 11 ribaund; Anıl Uzşen 5 sayı, 7 ribaund; Mehmet Atalan 4 sayı, 3 asist.

TEKSÜT Bandırma BK: Boran Güler 22 sayı, 9 ribaund; Fatih Bardak 2 sayı, 8 ribaund; Önder atun 21 sayı, 4 ribaund; Uğurcan Erdem 2 sayı, 2 ribaund; Yiğit Karalar 12 sayı, 3 ribaund; Elber Mirza Sucu 2 sayı, 1 ribaund; Emir Adıgüzel 4 sayı, 1 ribaund.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli