Teksüt gençlerinden galibiyet serisine devam

Teksüt gençlerinden galibiyet serisine devam

TEKSÜT BANDIRMA BK’NIN GENÇLERİ, GALİBİYET SERİSİNİ SÜRDÜRDÜ.

Basketbol Gençler Ligi A Grubu 12. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK,Ankara’da konuk olduğuTürk Telekom’u82-87 mağlup ederek üst üste beşinci galibiyetini elde etti.

TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Berkin Cilev, Boran Güler, Önder Atun,Uğurcan Erdemve Fatih Bardak beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan tarafkonukekip TEKSÜT Bandırma BK oldu. Bandırma ekibi hücumda Boran Güler ve Önder Atunile sayılar bulunca ilk çeyreği de 12 sayı fark ile 11-23 önde kapadı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf bu kez ev sahibi ekip Türk Telekomoldu. Hücumda sayı üretmekte zorlanmayanher iki ekipten TEKSÜT Bandırma BK, hücumlarda Boran Güler, Önder Atun ve Yiğit Karalar’ınsayıları ile 15. dakikada skoru 20-36’ya getirdi. Kalan bölümde hücumlarda Boran Güler ile etkili olan Yeşil-Beyazlılar soyunma odasına da 35-44 önde girdi.

İkinci yarıya TEKSÜT Bandırma BK hızlı başladı. Savunmada ve hücumda etkili bir oyun ortaya koyan Bandırma ekibi, Önder Atun ve Boran Güler’in sayıları ile hücumda sayılar üretti. 25. dakikada skoru 46-57’ye getiren TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri kalan bölümde de Uğurcan Erdem ve Boran Güler’in sayıları ile etkili olunca final çeyreğine 53-71 önde girdi.

Final çeyreğine her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Ev sahibi ekip Türk Telekom hücumlarda etkili bir oyun sergilerken, TEKSÜT Bandırma BKhücumlarda Boran Güler ve Önder Atun’un sayıları ile 35. dakikayı48-57 önde geçti. Kalan bölümde rakibine öne geçme şansı vermeyen Yeşil-Beyazlı Gençler karşılaşmadan da 82-87 galibiyetle ayrılarak üst üste beşincigalibiyetini elde etti.

TEKSÜT Bandırma BK BGL Takımı, Basketbol Gençler Ligi A Grubu 13. Hafta KarşılaşmasındaBandırma’da16AralıkPazartesi günü saat 12.00’deTofaş’ı konuk edecek.

TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç:

‘‘Sahaya karakter koyarak kazanan takımımı tebrik ederim.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç şunları söyledi: ‘‘Final Grubuna taşıyabileceğimiz ve aynı zamanda ikili avaraj avantajını da elde ettiğimiz çok önemli bir deplasman galibiyeti elde ettik.Öncelikle maçın başından sonuna kadar çok iyi mücadele eden sahaya karakter koyan ve galibiyeti de hakeden tüm takımı ve teknik ekibi kutluyorum.

Müsabakaya savunmada çok istekli başladık. Bulduğumuz kolay sayılar ile oyunun kontrolünü ele aldık ve öne geçtik. Maç içerisindeki sert savunmayı maçın geneline yayıp farklı öne geçsek de son periyot rakibimizin savunma değişikliğine reaksiyon veremedik. Sonunda fark kapansa da maçın sonunu akıllı oynayarak çok önemli bir deplasmandan direk rakibimiz olabilecek bir takıma karşı deplasmanda kazandık ve galibiyet serimizi sürdürdük. Bu galibiyet de bize özgüven kazandırdı. Bu güzel oyunu kalan maçlarda da gösterip final grubuna en avantajlı şekilde çıkmak istiyoruz. İyi bir mücadele ortaya koyan Türk Telekom Gelişim takımına da kalan maçlarında başarılar diliyorum.’’ dedi.

Karşılaşmayı 32 sayı, 6 ribaund ve 6 asistlik bir performansla tamamlayan Boran Güler ise şunları söyledi: ‘‘Yoğun bir fikstürde deplasmanda oynadığımız bu maçtan galibiyet ile ayrıldığımız için mutluyuz. Üst üste maçlar oynuyoruz ve bazı maçlarda performansımızda düşüklük olabiliyor. Ama böyle maçlarda da kazanmak bizim için iyiye işaret. Takım arkadaşlarımı kutlarım.’’ dedi.

Maç:Basketbol Gençler Ligi A Grubu 12. Hafta Karşılaşması

Salon:Ankara Spor Salonu (Küçük)

Hakemler:Altuğ Köselerli, Çağlar Özkan, Muhammet Can Meriç

Periyotlar: 1P:11-232P:24-213P:18-274P:29-16MS:82-87

Türk Telekom: Yiğit Özkan 20 sayı, 7 asist; Emircan Soy 11 sayı, 5 ribaund; Onurcan Tektaş 2 sayı; Mlih Doğan 15 sayı, 13 ribaund; Batuhan Acar 16 sayı, 4 asist; Emir Can Mercan 3 sayı; Efe Pehlivan 3 sayı; Bora Yaşar 12 sayı, 2 ribaund.

TEKSÜT Bandırma BK:Boran Güler 32 sayı, 6 ribaund, 6 asist; Berkin Cilev 2 sayı, 2 asist; Fatih Bardak 10 sayı, 7 ribaund; Önder Atun 27 sayı, 5 ribaund; Uğurcan Erdem 4 sayı, 4 ribaund; Anıl Karaca 3 ribaund; Ahmet Hakan Öge 3 sayı, 2 ribaund; Yiğit Karalar 9 sayı, 6 ribaund; Abdullah Özer 1 ribaund; Emir Adugüzel 1 ribaund.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli