Teksüt, İsrail'den eli boş dönüyor

Teksüt, İsrail

Teksüt, İsrail temsilcisi HapoelJerusalem’e 83-72 mağlup oldu.

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 8. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK, oyun kurucusu Jaime Smith’ten yoksun çıktığı mücadelede İsrail temsilcisiHapoelJerusalem’e 83-72 mağlup oldu.

TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Rıdvan Öncel, ŞehmusHazer, Tyler Kalinoski,IanHummerve Emanuel Terry beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibiekip HapoelJerusalemoldu. Bandırma ekibi hücumda Tyler Kalinoski ve Emanuel Terry ile dış atışlarla sayılar bulurken 5. dakikayı 9-12 önde geçti. Kalan bölümde Yeşil-Beyazlı ekip hızlı hücumlarla sayılar üretsede ilk çeyreği 21-17 geride geçti.

İkinci çeyreğe her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Dış atışlarda OmarPrewitt ile sayılar üreten Bandırma ekibi,15. dakikada skoru 26-30’a getirdi. Kalan bölümde ev sahibi ekip James Feldeine’nin isabetli dış atışlarıyla öne geçerken, TEKSÜT Bandırma BK OmarPrewitt ve Emanuel Terry ile sayılar bulsa da soyunma odasına 43-37 geride girdi.

İkinci yarıya ev sahibi ekip hücumda etkili bir oyunla başladı. TEKSÜT Bandırma BK savunmada biraz aksayınca fark çift hanelere çıktı.Bandırma ekibi hücumda OmarPrewittve Tyler Kalinoskiile sayılar üretirken farkı azalttı ve25. dakikayı51-47 geride geçti. Kalan bölümdekarşılıklı sayılarla geçilirken TEKSÜT Bandırma BK son çeyreğe 60-56 geride girdi.

TEKSÜT Bandırma BK final çeyreğine iyi başlayamadı. Yeşil-Beyazlılar hücumda Emanuel Terry ve Tyler Kalinoski ile bulduğu sayılarla 35. dakikada skoru71-61’e getirdi. Kalan bölümde hücumda ve savunmada istediği oyunu ortaya koyamayan TEKSÜT Bandırma BK, oyun kurucusu Jaime Smith’in oynamadığı mücadelede HapoelJerusalem’e 83-72 mağlup oldu.

TEKSÜT Bandırma BK, ING Basketbol Süper Ligi 12. Hafta Karşılaşmasında Bandırma’da 15 AralıkPazar günü saat 20.00’deTivibu Spor 2’den canlı olarak yayınlanacak mücadelede Meksa Yatırım Afyon Belediyesi’ni konuk ediyor.

TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir:

‘‘Skordan olmasam da Takımın gösterdiği mücadeleden ötürü memnunum.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘HapoelJerusalem takımını kutlarım. İyi bir takıma sahipler. Bugün Jaime Smith'ten yoksun sahaya çıktık. Genel itibariyle birbirimizden kopmadık ve Takım halinde hareket ettik. Savunmada onları zaman zaman zor atışlara zorlasak da bu yeterli olmadı. James Feldeine ekstra oynadı, zor ve kritik atışları sayıya çevirerek skor yükünü çekti. J’Covan Brown belki skora çok katkı veremedi ama oyunun diğer kısımlarında büyük katkı vererek rakibin skoru önde götürmesinde başrol oynadı. Skordan olmasam da Takımın gösterdiği mücadeleden ötürü memnunum.”dedi.

Tyler Kalinoski ise şunları söyledi: ‘‘Tüm maç boyunca mücadeleden ödün vermedik. İkinci çeyrek zaman zaman aksadık. Feldeine iyi bir ilk yarı oynadı ve onları öne çıkardı. İkinci yarıda onlara kimi zaman açık saha sayı imkanları tanıdık. Ritm buldular ve bizi cezalandırdılar. Savunmada zaman zaman düştük ama genel olarak mücadelemizden ödün vermedik. Takımımı bu yönden dolayı kutlarım ama kaybettiğimiz için üzgünüz.’’ dedi.

Maç:FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 8. Hafta Karşılaşması

Salon:Pais Arena, Jerusalem-İsrail

Hakemler:SergiiZashchuk (Ukrayna), VentsislavVelikov (Bulgaristan), IliasKounelles (Kıbrıs)

Periyotlar: 1P:21-172P:22-203P:17-194P:26-16MS:83-72

HapoelJerusalem: Tamir Blatt 6 sayı, 3 asist; James Feldeine 27 sayı, 3 asist; SuleimanBraimoh 4 sayı, 3 ribaund; TaShawn Thomas 18 sayı, 9 ribaund; J’Covan Brown 8 sayı, 10 ribaund; IsaiahCousins 5 sayı, 4 asist; NimrodLevi 3 sayı; IdanZalmanson 4 sayı, 1 asist; MindaugasKuspas 8 sayı, 5 ribaund.

TEKSÜT Bandırma BK: Furkan Haltalı 2 sayı, 1 ribaund; Rıdvan Öncel 8 sayı, 2 ribaund; Erkan Yılmaz 2 sayı, 4 ribaund; Tyler Kalinoski 14 sayı, 8 ribaund; Alperen Şengün 4 sayı, 5 ribaund; OmarPrewitt 13 sayı, 3 ribaund; ŞehmusHazer 10 sayı, 3 ribaund; Emanuel Terry 14 sayı, 10 ribaund; IanHummer 5 sayı, 5 ribaund.



Anahtar Kelimeler: Teksüt İsrail' dönüyor
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false