TEKSÜT sürekli büyüyor

TEKSÜT sürekli büyüyor

Tek Süt 20’nin üstünde ülkeye ihracat yapıyor.

Fabrika ve tesisleri Gönen’de bulunan TEKSÜT’ün Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, halen 20’nin üstünde ülkeye ihracatlarının sürdüğünü açıkladı.

Ağırlıklı olarak Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine ihracat yaptıklarını belirten Arınık, “Yaşadığımız pandemi nedeniyle ihracatımızda bir gerileme olmadı. Ancak Avrupa ülkelerine ihracatımızda biraz duraksama var” dedi.

Halen her gün, Gönen, Manyas, Bandırma ve yöresinin yanı sıra Ege Bölgesi’nden 500-600 ton çiğ süt alarak işleyip, bu sütlerden 30’un üzerinde ürün ürettiklerini, 150’nin üzerinde ambalaj çeşitlerinin olduğunu vurgulayan Arınık, şunları söyledi:

“Geride bıraktığımız 2020 yılını 700 milyon liralık satışla kapattık. Bir önceki yıl, satışımız 600 milyon lira olmuştu. İçinde bulunduğumuz 2021 yılında ise 2020 yılındaki satışımıza göre yüzde 20’lik bir artış bekliyoruz.”

Ülkemizde sektörün çok önemli kuruluşları ile rekabet içinde bulunmalarına karşın ilk 10 içinde yer aldıklarına dikkati çeken TEKSÜT Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, halen İstanbul’da 2 olmak üzere Ankara, Bursa ve İzmir’de toplam 5 bölge bayilikleri ve depoları bulunduğunu, ayrıca ülke genelinde 40’ın üzerinde bayilerle çalıştıklarını açıkladı.

TEKSÜT’te bordrolu olarak 560 kişinin çalıştığını, ürünlerinin taşeronları ve nakliyeciliğinde hizmet verenler de dahil olmak üzere kuruluşlarından 700’e yakın kişinin ekmek yediğine işaret eden Arınık, hijyenik üretime büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: TEKSÜT sürekli büyüyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli