Teksüt, Tofaş'a yenildi.

Teksüt, Tofaş

TEKSÜT BANDIRMA BK’NIN GENÇLERİ, EVİNDE TOFAŞ’A MAĞLUP OLDU

Basketbol Gençler Ligi A Grubu 13. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK,Bandırma’da konuk ettiği Tofaş’a 59-63 mağlup oldu.

TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Atakan Erdek,Boran Güler, Önder Atun,Uğurcan Erdemve Fatih Bardak beşi ile başladı. Mücadeleye her iki takım da dengeli başladı. Bandırma ekibi hücumda Boran Güler ve Atakan Erdekile sayılar bulsa da ilk çeyreği 15-16 geride kapadı.

İkinci çeyreğe de dengeli başlayan her iki takımdan TEKSÜT Bandırma BK, hücumda sayı üretmekte zorlanırkenBoran Güler ve Atakan Erdek’insayıları ile 15. dakikada skoru 20-21’e getirdi. Kalan bölümde hücumlarda Boran Güler ile etkili olmaya çalışsa da Yeşil-Beyazlılar soyunma odasına 28-29 geride girdi.

İkinci yarıya hücumda daha etkili başlayan her iki takımdan Bandırma ekibi, Boran Güler ve Fatih Bardak’ım sayıları ile hücumda sayılar üretti. 25. dakikada skoru 36-37’ye getiren TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri kalan bölümde de Boran Güler’in sayıları ile etkili olsa da final çeyreğine 45-47 geride girdi.

Final çeyreğine her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. TEKSÜT Bandırma BKhücumlarda Boran Güler ve Önder Atun’un sayıları ile 35. dakikada skoru55-56’a getirdi. Kalan bölümde öne geçme şanslarını kullanamayan TEKSÜT Bandırma BK, karşılaşmadan da 59-63 mağlubiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK BGL Takımı, Basketbol Gençler Ligi A Grubu 14. Hafta KarşılaşmasındaAfyonkarahisar’da22AralıkPazargünü saat 19.00’daAfyon Belediyesi’ne konuk olacak.

TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörü Engin Kömeç:

‘‘Bizim için final grubuna taşıyabileceğimiz çok önemli bir galibiyet şansını kaçırdık.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç şunları söyledi: ‘‘Kendi evimizde kazanmamız gereken çok önemli bir maçı kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Bugün Ligin kaliteli iki ekibi karşı karşıya geldi. Biz kesinlikle kendi evimizde kazanıp final grubuna bir galibiyet daha taşımak istiyorduk. Maçın başından sonuna kadar hep maçın içinde kaldık. Savunmada gösterdiğimiz mücadeleyi hücuma yansıtamadık. Kolay sayılar bulabileceğimiz pozisyonları da değerlendiremedik. Biz rakibimizden pozisyon itibari ile daha fazla hatalar yapınca Tofaş takımı bu hataları iyi değerlendirdi. Bizim savunmada daha konsantre olmamız gerekirdi.

Maçın sonunda kazanma noktasında elimize gelen şansı da değerlendiremeyince bizim için final grubuna taşıyabileceğimiz çok önemli bir galibiyet şansını kaçırdık. Göstermiş olduğumuz mücadele ile biz de kazanmayı hak etmiştik. Kalan maçlarda daha iyi bir basketbol oynayarak bu mağlubiyeti telafi etmek için daha çok çalışacağız. Tofaş takımını tebrik ediyorum.’’ dedi.

Fatih Bardak ise şunları söyledi: ‘‘Kazanmamız gereken bir maçı kaybettiğimiz için üzgünüz. Kalan maçlarımıza daha çok çalışarak bu mağlubiyeti telafi etmek istiyoruz.’’ dedi.

Maç:Basketbol Gençler Ligi A Grubu 13. Hafta Karşılaşması

Salon:TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler:Hüseyin Çelik, Sadettin Baycan, Kadir Giray Esen

Periyotlar: 1P:15-162P:13-133P:17-184P:14-16MS:59-63

TEKSÜT Bandırma BK: Boran Güler 15 sayı, 7 ribaund, 3 asist; Atakan Erdek 11 sayı, 4 ribaund, 5 asist; Fatih Bardak 12 sayı, 12 ribaund; Önder Atun 14 sayı, 5 ribaund, 2 asist; Berkin Cilev 7 sayı, 1 asist.

Tofaş: Berkan Aksu 2 sayı, 7 ribaund; Ömer Yavaş 3 sayı, 2 ribaund, 1 asist; Temel BerkcanKeskindemir 22 sayı, 11 ribaund, 1 asist; Ata Can Atsüren 13 sayı, 3 ribaund, 4 asist; Ömer Ege Peksarı 8 sayı, 4 ribaund, 5 asist; Bora Satır 9 sayı, 1 ribaund, 2 asist; Berke Büyüktuncel 2 sayı, 4 ribaund; Bülent Hamza Çelik 4 sayı, 2 ribaund.



Anahtar Kelimeler: Teksüt Tofaş' yenildi.
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı