TELCO gitti, KARBİYO geldi

TELCO gitti, KARBİYO geldi

Edincik’teki fabrikaya yeni imaj

Edincik’te, organik atıkları işleyerek elektrik enerjisi ve gübre üretmek için kurulan, ancak faaliyetlerini durduran TELKO fabrikası el değiştirdi. Fabrikayı devralan kuruluşun sorumlusu Yüksek Ziraat Mühendisi Ahmet Salih Peker, yapacakları çalışmalar hakkında Kent Konseyi ofisinde bilgi verdi.

Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz’ün, Bandırma’nın doğasını, hakkını korumak adına verdikleri mücadeleyi dile getiren açış konuşmasının ardından söz verilen Peker, TELCO adını KARBİYO olarak değiştirip, yapacakları revizyonlarla eski fabrikanın yöredeki kötü imajını değiştirmek istediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Fabrikanın revizyonu için 7 milyon Euro harcama yapacağız. Bölgede ortalama 1,5 milyon tavuk var. Bunlardan her gün 150-200 ton tavuk çıktısı var. Temmuz ayında hizmete sokmayı planladığımız fabrikamızda sıvı atıkları kapalı bir sistem içinde alacağız. Böylece koku olmayacak. Fabrikamızda elektrik üretiminin yanı sıra organik gübre üretimi de gerçekleştireceğiz. Her çeşit önlemi alacağımız fabrikamızla, TELCO’nun çevrede yarattığı kötü izlenimi silmek istiyoruz. 4 yıllık ruhsatımız daha var. Şeffaf bir fabrika olacağız ve daha önceki TELCO’nun hatasına düşmeyerek bu kötü imajı sileceğiz.”

MUHTAR ENDİŞELERİNİ ANLATTI

Bu arada söz alan Edincik Mahallesi Muhtarı Kamil Eryılmaz, fabrikanın yerinin yanlışlığına dikkati çekerek şöyle konuştu:

“Bölgede yaşayan 6 bin kişi adına konuşuyorum. Fabrikanın yakınlarında yaklaşık 600 öğrencinin okuduğu Endüstri Meslek Lisesi var. Kokudan ve içeri giren sinekler nedeniyle pencerelerini açamıyorlar. Bandırma Belediyesi’ne 8,5 milyon liraya mal olan hobi bahçeleri, Marmarabirlik’in 10 bin tonluk tatlandırma depoları, Edinler Süt Ürünü tesisleri, 7,5 milyon liraya mal olan üst geçit bu bölgede yer alıyor. Yani fabrikanın yeri yanlış. Edincik’teki bir toplantı yapalım ve sizleri Edinciklilerle buluşturayım, bakın neler söyleyecekler.



Anahtar Kelimeler: TELCO gitti KARBİYO geldi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli