Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi

Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi

Konuşmacı, anlatım sırasında yanında getirdiği çantayı göstererek “Afet Çantası Şart” dedi

Bandırma’da vatandaşlara ve belediye personeline deprem bilincini oluşturmak amacıyla AFAD tarafından “Temel Afet Bilinci Eğitimi” verildi.

Barış Banço Kültür Merkezi’nde Balıkesir Valiliği İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü  tarafından gerçekleştirilen eğitimde Arama kurtarma teknisyeni Erbil Bulut’un sunduğu eğitim de, dinleyicilere afet nedir, afet çeşitleri nelerdir, Balıkesir’in afetsellik özelliği nelerdir, bugüne kadar olan depremler, afet öncesinde, sırasında yapılacaklar, hakkında bilgiler verildi. Herhangi bir deprem anında nasıl planlama yapılması gerektiğine dair de sinevizyonda bilgi aktaran Bulut, “ Deprem anında en kısa sürede bulunduğunuz binayı terk edin. Balkonları tercih etmeyin, üst katlarda iseniz kesinlikle merdivenleri kullanmayın, ortalama deprem 10-15 saniye sürer hemen güvenli alana geçin. Bulut, anlatım sırasında yanında getirdiği çantayı göstererek “Afet Çantası Şart” dedi.

Eğitim sonunda belediye çalışanları ve vatandaşlar tarafından soruları cevaplandıran yetkililer sinevizyon ile çalışmaları ile ilgili bilgi sundular. Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: Temel Bilinci Eğitimi verildi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı