Tenis´te coşkulu final

Tenis´te coşkulu final

6 hafta süren ve 60 sporcunun mücadele ettiği turnuva sona erdi.:

/resimler/2015-6/14/0321495303808.jpg

Bandırma Belediyesi ve Bandırma Tenis Kulübü´nün Paşakonak Mahallesi´nde ortaklaşa düzenlediği tenis turnuvası kapanış seremonisi ilgi gördü.

/resimler/2015-6/14/0328123592431.jpg

Belediye Başkanı Dursun Mirza:

?´Bu saha spor amaçlı kurulmuştur. Çocuklarımız basketbol oynar, voleybol oynar, tenis severler tenis yapar, spora hizmet eder. Bu saha burada bisikletle dolaşmaya, akülü arabayla dolaşılsın diye yapılmadı.´´

/resimler/2015-6/14/0322461242284.jpg

Bandırma Tenis Kulübü Başkanı Dr. Celal Yavuz:

?´2015 yılında kurduğumuz derneğimiz halk arasında çok yanlış bir şekilde zengin sporu, herkes tarafından yapılamayacak ve tamamen ekonomik seviyesi yüksek üst düzeyde  insanlara  hitaben eden bir spor olarak yanlış bir şekilde algılandı.´´

/resimler/2015-6/14/0323167180530.jpg

Bandırma Belediyesi ve Bandırma Tenis Kulübü´nün Paşakonak Mahallesi´nde ortaklaşa düzenlediği tenis turnuvası kapanış seremonisi ilgi gördü.

Turnuvada başarılı olan sporculara kupaları Belediye Başkanı Dursun Mirza, ve yöneticiler tarafından verildi. 6 hafta süren ve 60 sporcunun mücadele ettiği turnuva sonunda:

Yeni Başlayan Bayanlat Kategorisinde:  Fatoş Akan birinci, Aylin Tok ikinci,

Yeni Başlayan Erkekler Kategorisinde :  Hakan Yenal birinci,  Öner Keskin ikinci, Bayanlar Kategorisinde:  Refia Erdoğan birinci, Tuğba Özgönül ikinci,

/resimler/2015-6/14/0323468430996.jpg

Erkekler Kategorisinde:  Ogün Erdemir birinci, Abdulkadir Kırıkoğlu ise ikinci oldular.

 Kapanış töreninin açış konuşmasını yapan Bandırma Tenis Kulübü Başkanı Dr. Celal Yavuz, ?´2015 yılında kurduğumuz derneğimiz halk arasında çok yanlış bir şekilde zengin sporu, herkes tarafından yapılamayacak ve tamamen ekonomik seviyesi yüksek üst düzeyde  insanlara  hitaben eden bir spor olarak yanlış bir şekilde algılandı.´´dedi. Tenis sporunu  her seviyeden, yediden yetmişe,  her meslek grubuna,  her türlü arkadaşlarımıza, kardeşlerimize , vatandaşlarımıza sevdirmek ve öğretmek amacıyla hiçbir maddi katkı beklemeden ,sadece tenis sporuna gönül vermiş arkadaşlarımızın özellikle başta Kemal Sönmez hocamızın  üstün gayretleriyle bu turnuvayı tamamlamış bulunuyoruz. Bu turnuvada bize maddi manevi katkılarını esirgemeyen,  başta belediye başkanımız Dursun Mirza olmak üzere bütün sponsorlarımıza  ve bize katlanan bütün vatandaşlarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.Bütün tenis sporunu geleneksel hale getirip, daha iyi sahalarda , daha iyi şartlarda ,yapacağımıza söz veriyorum. ´´ifadesini kullandı.

/resimler/2015-6/14/0324168431596.jpg

Bandırma Tenis Kulübü Başkanı dr. Celal Yavuz, belediye başkanı Dursun Mirza´ya katkılarından dolayı bir plaket sundu.

 Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´da,  Tenis kulübünün burada spor adına ne kadar güzel bir iş yaptığını görmüş olduklarını dile getirerek şunları söyledi:

?´ Tenis sadece elitlerin sporu değil. Bu süreçte belediyemizi de suçlayanlar oldu. Çevrede sadece birkaç kişiyi geçmeyen bu başarıları bu katılımları , insanların spor yapmasını hazmedemeyen insanlar, Bandırma Belediyesi´ni suçladı. Tenis Kulübünü ve hatta burada oynayan insanları taciz ettiler. Bunu doğru bulmuyorum. Bu saha spor amaçlı kurulmuştur. Çocuklarımız basketbol, oynar, voleybol oynar, tenis severler tenis yapar, spora hizmet eder. Bu saha burada bisikletle dolaşmaya, akülü arabayla dolaşılsın diye yapılmadı.Tenis biter, basketbol başlar, kimseye engel olunacak bir durum yok. Dolayısıyla  bizde Bandırma Belediyesi olarak her türlü spor desteklediğimiz gibi tenis sporunu da destekliyoruz. Görüyoruz ki küçücük bir destekle, kitleleri nasıl, sarıyor. Nasıl kavruyor ve onlara spor yapma olanakları ortaya çıkıyor. ?´dedi.

/resimler/2015-6/14/0324421244748.jpg

Bandırma Belediyesi´nin bundan böyle Tenis Kulübüne daha büyük destek vereceğini bildiren Mirza şöyle devam etti:´´Kendilerinin bize getirdikleri yeni proje var. Yeni bir yer tahsisi söz konusu ve oraya elbirliği ile soyunma odalarıyla, idari binasıyla, kortlarıyla beraber güzel bir tesisi yapacağız.´´ Mirza, konuşmasını ?´Görüyoruz ki,  Bandırma da tenis sporu büyük bir kabul gördü. Zaten tenis spor barışçıl bir spor Bandırma´ya yakışan şık bir spor, estetik bir spor, o yüzden büyük ölçüde desteğimiz artacak ve Bandırma inşallah yeni başlayanlarıyla, belli bir seviyeye gelenleriyle birlikte yeni sporcular yetiştirerek , okullarda yaygınlaşarak Bandırma´nın adını teniste de duyurmaya başlayacağız ´´ ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından turnuvada dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları verildi. Model uçak ve dans gösterileri ile devam eden turnuva kapanışını çok sayıda tenis meraklısı izledi.

/resimler/2015-6/14/0325154526496.jpg

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli