Tepkiler sürüyor.

Tepkiler sürüyor.

Bandırma Cumhuriyet alanındaki Demokrasi nöbetine AKP vekilleri katıldı.

FETÖ´nün darbe girişimine tepkiler sürüyor.

Bandırma da, Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor.

/resimler/2016-7/30/1555104156715.jpg

Balıkesir AK Parti Milletvekili Kasım Bostan:

"100 yıl sonra 15 Temmuz akşamı yine bu milletin kurmuş olduğu peygamber ocağına, Mehmetçiğin içerisine çöreklenmiş, öbeklenmiş olan hainler bu milletin paralarıyla, vergileriyle alınmış olan uçaklarla bu milletin üzerine, bu milletin iradesinin tecelligahı olan meclisin üzerine bomba yağdırdılar. Ama bu millet ne yaptı. 100 yıl önce Çanakkale´de olduğu gibi gençleriyle, kadınlarıyla, erkekleriyle gitti bu hainlerin tanklarının önüne yattı. Onların tüfeklerinin mermilerinin, toplarının önüne göğsünü siper etti"

/resimler/2016-7/30/1556479314737.jpg

Adalet ve kalkınma Partisi Milletvekili Mahmut Poyrazlı:

"15 Temmuz darbe gecesi sadece Türkiye ye yapılmak istenmedi. O kalkışma, o darbe teşebbüsü sadece Türkiye´ye değil, sadece İstanbul, Ankara´ya değil, Şam´a da yapılmak istendi. Halep´e de yapılmak istendi. Bağdat´a da yapılmak istendi. Ortadoğu coğrafyasında Mekke ve Medine´ye de yapılmak istenen Allah korusun bir darbedir. Ama başarılı olamadılar. Bu son kaleyi bu İslam´ın bayraktarlığını yapan bu ümmetin bayraktarlığını yapan bu son kaleyi ele geçiremediler."

/resimler/2016-7/30/1559259317908.jpg

Balıkesir AK Parti Milletvekili Kasım Bostan Bandırma Cumhuriyet Meydanı´nda katıldığı "Demokrasi Nöbeti" gecesinde. Yaptığı konuşmada Bu millet, 100 yıl önce Çanakkale´de olduğu gibi gençleriyle, kadınlarıyla, erkekleriyle gitti bu hainlerin tanklarının önüne yattı. Onların tüfeklerinin mermilerinin, toplarının önüne göğsünü siper etti dedi.

Bostan, "100 yıl önce,  İngilizler,  İtalyanlar, Fransızlar, Yunanlılar ve diğer müttefik devletleri yüzbinlerce askerini Boğaza yığdılar. Amaçları neydi? Amaçları bu Anadolu´yu, Türklerin elinden almak. Ve Türkleri bu Anadolu´dan silip süpürmekti. Ama ne oldu bu millet Gazi Mustafa Kemal Paşa´nın arkasında kenetlendi. Onların tanklarına tüfeklerine karşı. Göğsünü siper etti. Bu siper etmesinin bir anlamı vardı. O da şuydu: Türk Millet bu Anadolu coğrafyasını kendisine vatan kıldı. Onun vatanına uzanan namert elleri kırar atar dedi binlerce şehit vererek bu toprakları şehit kanıyla sulayarak. Düşmanları kırdı dağıttı.

100 yıl sonra 15 Temmuz akşamı yine bu milletin kurmuş olduğu peygamber ocağına, Mehmetçiğin içerisine çöreklenmiş, öbeklermiş olan hainler bu milletin paralarıyla, vergileriyle alınmış olan uçaklarla bu milletin üzerine, bu milletin iradesinin tecelligahı olan meclisin üzerine bomba yağdırdılar. Ama bu millet ne yaptı. 100 yıl önce Çanakkale´de olduğu gibi gençleriyle, kadınlarıyla, erkekleriyle gitti bu hainlerin tanklarının önüne yattı. Onların tüfeklerinin mermilerinin, toplarının önüne göğsünü siper etti" dedi.

"Yeni Türkiye´de hukuksuz bir şekilde demokrasiyi ortadan kaldıracak şekilde sokağa çıkan hainlerin karşısına kimler çıktı. Bu milletin evlatları, bu milletin kadınları, bu milletin ta kendisi çıktı."

Bandırma´da "Demokrasi Nöbeti" ne katılan Adalet ve kalkınma Partisi Milletvekili Mahmut Poyrazlı "15 Temmuz darbe gecesi sadece Türkiye ye yapılmak istenmedi. O kalkışma, o darbe teşebbüsü sadece Türkiye´ye değil, sadece İstanbul, Ankara´ya değil, Şam´a da yapılmak istendi. Halep´e de yapılmak istendi. Bağdat´a da yapılmak istendi. Ortadoğu coğrafyasında Mekke ve Medine´ye de yapılmak istenen Allah korusun bir darbedir. Ama başarılı olamadılar. Bu son kaleyi bu İslam´ın bayraktarlığını yapan bu ümmetin bayraktarlığını yapan bu son kaleyi ele geçiremediler." dedi.

15. Gecedir Balıkesir´in hemen hemen tüm ilçelerini, tüm meydanlarını değerli milletvekillerimizle, meclis çalışmalarından fırsat buldukça gezdik. Diye konuşmasını sürdüren Poyrazlı, "Sizler o gece birileri kâbus gibi üzerimize çökmeye çalışırken, o gece bu meydanları doldurmasanız, bu sokaklara çıkmasanız, bu caddelere çıkmasanız Allah korusun başımıza neler gelirdi. İşte o terör örgütü mensupları, o darbeciler, o teşebbüslerinde başarılı olsaydı  bu 15 gün bizler için sizler için, memleket için nasıl geçerdi tasavvur dahi edemiyorum. Sizi nasıl bir kötü gün beklerdi. Neler yaşardık, nerelerde olurduk. Hiç bilemiyoruz. FETÖ denilen terör örgütünün mensupları, o teröristler, o hainler, o vatan hainleri, Bunlar onun başındaki birinin şu anda büyük bir sapkınlık içinde olan birinin tek başına kendi aklıyla yapacağı şeyler değil. Bunların üzerinde bir üst akıl var.  Unlar kukla gibi kullanılan insanlar, 40 yıldır gizlendikleri yerlerden çıkmaya başladılar. Nasıl maskeleri düşmeye başladı. Bunları kullananlarda yavaş yavaş belli olmaya başladı. Yedi düvelle mücadele ediyoruz. İç güçlerle, içimizdeki vatan hainleri ile satılmışlarla mücadele ettiğimiz gibi dışarıdaki güçlerle de mücadele ediyoruz. Mücadele etmeye de devam edeceğiz. Türkiye´nin dört bir tarafından bir şeyler yapmaya çalıştılar. Darbe yapmaya çalıştılar. Devleti ele geçirmeye çalıştılar. Ama başaramadılar. 15 Temmuz darbe gecesi sadece Türkiye ye yapılmak istenmedi. O kalkışma darbe teşebbüsü sadece Türkiye´ye değil, sadece İstanbul, Ankara´ya değil, Şam´a da yapılmak istendi. Halep´e de yapılmak istendi. Bağdat´a da yapılmak istendi. Ortadoğu coğrafyasında Mekke ve Medine´ye de yapılmak istenen Allah korusun bir darbedir. Ama başarılı olamadılar. Bu son kaleyi bu İslam´ın bayraktarlığını yapan bu ümmetin bayraktarlığını yapan bu son kaleyi ele geçiremediler."

/resimler/2016-7/30/1843307791700.jpg



Anahtar Kelimeler: Tepkiler sürüyor
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı