Tepkiler sürüyor

Tepkiler sürüyor

Gönen`de, Gazilere tören izni vermeyip, Camide klima kapattıran kaymakama tepki.

Gönen`de yaşanan yasak uygulamaları vatandaşların tepkisine neden oldu.

Gönen`de Kaymakam Hüseyin Parlak tarafından uygulanan yasaklar toplumun değişik kesimlerinden tepki almasına neden oldu.

Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar tarafından çağdaş bir mimarı proje ile hayata geçirdiği Plevne camiinde klimaların çalıştırılmaması yönündeki tavrı, teravi namazında kan ter içinde kalan vatandaşın tepki göstermesine neden oldu.

Yaklaşık 45 dakika süren namaz boyunca terlemek sureti ile büyük sıkıntı çeken halk, namaz çıkışı klimaları Kaymakamın kapattırdığını öğrenmeleri üzerine tepki gösterdi.

Plevne camii cemaatı, bundan sonra Kaymakam Hüseyin Parlak`ın gittiği camiye gitmeme kararı alarak, eylemlerini pasif bir direniş şekli olan, aynı camide namaz kılmama olarak kullandı.

KIBRIS GAZİLERİNE TÖREN İZNİ YOK

Gönen Kamakamı Hüseyin Parlak halktan tepki alan uygulamalarının bir yenisinide Gönen Gaziler cemiyeti`nin Kıbrıs Barış Harekatının 39. yıl dönümü kutlamalarına izin vermeyerek gösterdi.

Kaymakam Hüseyin Parlak, Gönen ve çevresinde 150 dolayındaki gazi üyesi ile faaliyette bulunan, Gaziler cemiyetinin yıllardır gelenekselleştirdiği 20 Temmus Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümü programını iptal ederek kutlamayı yapacak gazilere izin vermedi.

Gönen Gaziler cemiyeti Başkanı Gazi Mehmet Özen, konuya ilişkin açıklamasında, geçmişten günümüze kutlanan 20 Temmuz Kıbrıs Barış harekatı yıldönümü kutlamalarının Gönen için çok büyük önem ve özelliği bulunduğunu, bu sebeple Türkiyenin hiçbir yerinde olmayan Kıbrıs şehitleri büstü`nün bulunduğu Ş.F.Ercan meydanında her yıl 20 Temmuz`da düzenledikleri törenle hem Kıbrıs şehitlerini yadettiklerini, hemde aralarından ayrılan yüzlerce gazi arkadaşlarını anarak ruhlarına fatiha ukuduklarını söyledi.

Gazi Başkan Mehmet Özen prosedür gereği Gönen Kaymakamlığına yaptıkları yazılı başvuruya şifai cevap verilerek ``Her önüne gelen tören yapmaya kalkarsa, bu işin önü alınmaz`` diyerek yasak savulduğu belirtildi.

Gönen Gaziler Derneği Başkanı Gazi Mehmet Özen, yasa gereği Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümleri mütavazı bir törenle, Gazi cemiyet ve temsilciliklerinin bulunduğu merkezlerde kutlanır`` yönetmeliğinin Gönen Kaymakamlığı tarafından ihlal edilmekle kalmayıp, Olası tören programının uygulanmasına karşı emniyet güçleri ile anıt etrafında güvenlik önleminin alınmasının anlaşılması mümkün olmayan bir davranış olarak gösterildi.














  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı