"Terör saldırılarını lanetliyoruz!"

Bandırma petrol-iş sendikası basın açıklaması

Türkiye, 7 Haziran Genel Seçimleri´nin ardından bir kaos ve çatışma ortamına sürüklenmiştir. Terör saldırıları artarken, yaratılan provokasyonlarla halkımız arasında yeni düşmanlıkların tohumları atılmakta, birlik ve beraberliğimiz bozulmak istenmektedir.

/resimler/2015-9/14/1948233533209.jpg

Geçen hafta yaşanan iki büyük terör saldırısı ise acılarımıza yeni acılar katmıştır. 6 Eylül günü Dağlıca´da gerçekleşen mayınlı saldırıda 16 askerimiz, 8 Eylül´de Iğdır´da servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda 13 polisimiz hayatını kaybetmiştir. Devamında farklı kentlerde terör saldırıları gerçekleştirilmiştir. Bu saldırılarda çok sayıda güvenlik görevlimiz de yaralanmıştır. Terör saldırılarını lanetliyor, saldırıları şiddetle kınıyoruz! Şehitlerimize Allah´tan rahmet ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

/resimler/2015-9/14/1957033387080.jpg

Ülkemiz bir kez daha gençlerimizin öldüğü, her gün yeni şehit cenazelerinin geldiği bir çatışma ortamına sürüklenmiştir. Bu çatışma ortamında ve saldırılarda, sadece askerlerimiz değil sivil vatandaşlarımız da hayatını kaybetmektedir.

Halkımızın birlik ve beraberliğini, toplumsal barış ve huzuru hedef alan saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Her türlü terör saldırısına şiddetle karşı çıktığımızı bir kez daha vurguluyor, yaratılmak istenen provokasyonlara karşı halkımızı uyarıyor ve sağduyulu olmaya çağırıyoruz.

Terör, şiddet ve provokasyonlar, yıllardır süren sorunlarımızın çözümünü daha da güçleştirmektedir. Bu sorunun çözümü, ülke bütünlüğünden taviz vermeden, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek, toplumsal uzlaşı temelinde ve demokratik yöntemlerle gerçekleştirilmelidir.

Ülkemizin bir kaos ve çatışma ortamına sürüklenmeye çalışıldığı günlerde, bu zor günlerin aşılmasında emekçi halkımızın sağduyusuna büyük ihtiyaç vardır. Emeğin birleştiriciliğinde çözüme ulaşılacağına ve ülkemizde toplumsal barışın yeniden sağlanacağına yürekten inanıyoruz.

Bizi yüzyıllardır kardeşçe yaşatan değerlerimiz, bizi birleştiren alın teri ve emeğimizdir. Birlik ve beraberliğimizi kaybetmeden, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruyarak, bu karanlık günleri aşacağımıza ve toplumsal huzurun yeniden sağlanacağına inancımız tamdır.

Artık yoksul emekçi hanelerine ateş düşmemeli, analar daha fazla ağlamamalı, akan kan ve gözyaşı hemen dindirilmelidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.   Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi

                                                          Yönetim Kurulu Adına

                                                                İsmail Kayan

                                                                    Başkan

/resimler/2015-9/14/2016019659341.jpg



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli