Tespit çalışmaları başladı

Tespit çalışmaları başladı

Tarihi Edincik mezarlığında tespit çalışmaları başladı

800 yıllık tarihi Edincik mezarlığında kimlik tespitine başlandı. Van 100 yıl Üniversiyesi Türk Tarihi ve edebiyat bölüm Başkanı Prof.Dr. Abdülhamit Tüfekçioğlu tarafından yürütülen testit çalışmalarında kabir numarataj çalışması başladı.

Geçmişten günümüze uzanan arterde gerek Osmanlıca, gerek arapça, gerekse Cumhuriyet ile birlikte başlayan Türkçe kayıtlar ve kabir taşları üzerindeki yazıtlardan yola çıkarak başlatılan tespit tarihi kabristanlığın bilinmezlerini gün ışığına kavuşturacak.

Aslen Gönen İlçesi Sarıköy beldesi eşrafından olan Prof. Dr. Abdülhamit Tüfekçioğlu geçtiğimiz yıllarda da Edincik`in tarihi hakkında geniş kapsamlı bir araştırma yapmış ve bu araştırma Edincik Belediyesi tarafından kitaplaştırılmıştı.

Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı Prof.Dr.Tüfekçioğlu tarafından sürdürülen tespit çalışmaları sonrası, önemi kişilerin yattığı Edincik mezarlığında bilinmezlerin gün ışığına kavuşarak tarihe ışık tutacağını kaydetti.



caglar
17.01.2014 10:52:24
neylerse cenabı allah eyler kullar bır vesıledır bravo buyuk baskan her sey gonlune gore olsun

yasemin bayraktar
18.01.2014 18:25:18
Çalışmalarınızda önce Başkanınız Mehmet Yağcı`ya ve tüm emeği geçenlerin ellerine yüreklerine sağlık. Böyle bir düzenleme yapıldığı için mezarlığımızda yatan babam Nejdet Kaplan ve tüm meftalarımızın mekanları cennet olsun ...

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli