TGB, Kubilay´ı andı.

TGB, Kubilay´ı andı.

"Cumhuriyet gençlik, Kubilay´ı binlerce bedende yaşamaktadır."

 

Türkiye Gençlik Birliği TGB, Bandırma şubesinde yaptığı sözlü açıklama ile Cumhuriyet Şehidi Mustafa Fahri kubilay´ı katledilişinin 85. yılında andı.

TGB deki anmada yazılı bir basın açıklaması okunurken, aynı zamanda basın hürriyetindeki baskı´da kınanarak Can Dündar ve Erdem Gül´ün salıverilmeleri istendi.

TGB, Ofis açıklaması ardından bir açıklamada Cumhuriyet alanında gerçekleştirdi.

Belli bir katılımla gerçekleşen anma ve açıklamada AKP İktidarının demokrasi ve Cumhuriyete olan baskıcı politikaları eleştirilerek 4x4x4 eğitim sistemi ile Cumhuriyet değerlerine karşı imam hatipleştirilen okullandar dindar ve kindar bir gençlik yetiştirilmek istendiği vurgulandı.

/resimler/2015-12/24/0145230779921.jpg

TGB´de yapılan açıklamada;

"Cumhuriyet Gazetesi GYY Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül´ün tutuklanmasını kınıyoruz!"
"MİT tırlarını haber yaptı diye tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül değil Suriye´ye terör ihraç edenler suçludur. Bu tutuklama basın özgürlüğüne saldırı olmanın ötesinde AKP´nin suçlarını örtme amaçlıdır."
"Başaramayacaklar! Türkiye´yi ABD denetiminde bir terör ihraç merkezi yapmaya kalkanlar hesap verecektir."
"Tutuklu yargılanmaları hukuksuzdur. Can Dündar ve Erdem Gül´ün tutukluluk halleri derhal sonlanmalıdır."

/resimler/2015-12/24/0146169374632.jpg

"Geçen yıl 23 Aralıkta Devrim şehidimiz, öğretmenimiz Mustafa Fehmi Kubilay´ı Anmak için düzenlediğimiz programda açtığımız pankarttan dolayı 4 arkadaşımıza açılan davanın üzerinden tam 1 yıl geçmesine rağmen dava hala devam etmektedir. 85 yıl önce katledilen KUBİLAY´ın davasının mücadelesini bugün nasıl yürütüyorsak, bize açılan bu dava da ne kadar uzarsa uzasın yılmadan usanmadan mücadele edeceğiz. Kimse sanmasın ki verdiğimiz mücadele sadece 4 arkadaşımızın beraat etmesi amaçlıdır. Her zaman olduğu gibi bugünde gençlik üzerinde kurulmaya çalışılan korku duvarlarının yıkılmasının mücadelesidir."

/resimler/2015-12/24/0147130313192.jpg
"Bu korku duvarlarını öyle bir örmeye çalışıyorlar ki daha 2 gün önce Cumhurbaşkanı Bursa´ya geliyor diye TGB Bursa İl yöneticisi arkadaşlarımız güvenlik tedbiri sağlamak amaçlı gözaltına alınıyorlar."
"Bizler mücadeleye devam ettikçe birileri korkmaya devam edecekler, etsinlerde !"

"Devrim Şehidimiz, öğretmenimiz Mustafa Fehmi Kubilay´ın, Bekçi Şevki ve Bekçi Hasan´ın gericiler tarafından katledilmesinin üzerinden 85 yıl geçti."
"85 yıl önce Cumhuriyet Devrimlerine karşı çıkarak ve şeriat isteyerek Kubilay´ı katleden gericilik, kuruluş günlerinden beri emperyalizmin desteğiyle, şiddetle, darbeyle, provokasyonlarla saldırılarını sürdürdü ve bugünlere geldi."
"Cumhuriyet Devrimi´nin uygulamalarının büyük çoğunluğunu ortadan kaldırarak cumhuriyetimizi tahrip eden gericiler, 4+4+4 sistemiyle ve ayrımcı yönetmeliklerle okullarımızı imam hatipleştirerek gençliğe kindar olmayı dayattılar."
"Cümlelerini ?Demokratikleşme, özgürleşme? gibi sözcüklerle süsleyerek gençliği tektipleştirmenin hesaplarını yaptılar."
"İnsan avcısı, din bezirganı tarikatlar ve cemaatler aracılığıyla yandaşlarına şifreler, kopyalar dağıtarak gençliğin geleceğini çaldılar."
"Sapkın şeyh ve dervişleri aracılığıyla sözde ilim diyerek hurafeler yaydılar; bilimi diri diri toprağa gömmeye çalıştılar."


"Ancak başaramadılar.
Cumhuriyet gençliği dimdik ayaktadır.
Kubilay binlerce bedende yaşamaktadır.
Fakat bir avuç adamın dışında Derviş Mehmet, Derviş Vahdet gibilerini anan kimse yok.
Biliyoruz, Derviş Mehmet geleneğinden gelenler hala uykularında rahat edemiyorlar.
Görüyoruz, Cumhuriyet´i yıkma hayalleri görenler hala üniversitelerimize tereddütsüz giremiyorlar."


"Bir kere daha ilan ediyoruz:
Pusulamız Atatürk´tür!
Bayrağımız Kubilay´dır!
Kubilay, biz Cumhuriyet gençlerinin kahramanıdır!
Korkun bizden!
Elsiz ayaksız yeşil yılanlar kaybedecek, Cumhuriyet kazanacak!"

/resimler/2015-12/24/0153060163823.jpg



Anahtar Kelimeler: Kubilay andı
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli