TGC 6 Nisan´da öldürülen gazetecileri anıyor

TGC 6 Nisan´da öldürülen gazetecileri anıyor

Basın Müzesi´ndeki Öldürülen Gazeteciler Galerisini ziyaret edilecek.

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 6 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 11.30´da basının ilk şehidi olarak tarihe geçen Hasan Fehmi´nin  Çemberlitaş´taki Sultan 2. Mahmut Türbesi´ndeki mezarı başında Öldürülen Gazetecileri anacak.  Gazeteciler, anmanın ardından saat 12.00´de Basın Müzesi´ndeki Öldürülen Gazeteciler Galerisini ziyaret edecek.  

İSTANBUL ? Türkiye Gazeteciler Cemiyeti sayısı 65 olan Öldürülen Gazetecileri 6 Nisan Çarşamba günü anacak. Serbesti Gazetesi´ndeki yazılarında İttihat ve Terakki yönetimini sert bir dille eleştiren Hasan Fehmi 6 Nisan 1909 günü öldürülmüştü. Basının ilk şehidi olarak tarihe geçen Hasan Fehmi´nin öldürüldüğü 6 Nisan Günü Öldürülen Gazeteciler Günü olarak kabul ediliyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 6 Nisan Çarşamba saat 11.30´da Hasan Fehmi´nin mezarı başında Öldürülen Gazetecileri anacak. Anmanın ardından saat 12.00´de TGC Basın Müzesi´ndeki Öldürülen Gazeteciler Galerisi ziyaret edilecek. TGC Basın Müzesi´nde tüm öldürülen gazetecilerin fotoğraflarının yer aldığı bir galeri bulunuyor. Galeride aralarında Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Hırant Dink, Metin Göktepe, Nuh Köklü´nün de bulunduğu 65 gazetecinin resmi yer alıyor.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı