Resmi ilânlar, yerel basının kaderi olmamalı?

Resmi ilânlar, yerel basının kaderi olmamalı?

TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir: ?Resmi ilânlar, yerel basının kaderi olmamalı?

 

   Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir, Antalya´da gerçekleşen 80. Yerel Medya Semineri´nde, ?Resmi ilânlar ve yerel medya? konusunda düşüncelerini açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu´nun(TÜİK) verilerine göre, sayılar baz alınarak gazetelerin % 59´unun yerel, % 5,2´sinin bölgesel ve % 36´sının yaygın basın organlarından oluştuğuna dikkat çeken Özdemir, şunları söyledi:

?Bugün, Almanya´daki 50 milyon okurdan 20 milyonu, yerel basını okuyor. Japonya´da, bin kişiye 584 gazete düşerken, Türkiye´de ise bin kişiye düşen gazete sayısı sadece 40. Gazetelerin gelirlerini ilân, reklâm ve satışlar oluşturuyor. Ancak, sadece resmi ilân almak için çıkarılan yerel gazeteler var. Oysa resmi ilânlar, yerel basının kaderi olmamalı. Eğer, yerel basın organları, nitelikli ve zengin içerikli çıkarlarsa, tirajları yüksek bulunur, yani güçlü olurlarsa, yörelerindeki işadamları ve kurum-kuruluşlardan ticari reklâmlar alırlar. Böylece de, ticari ilân almak için kimsenin önünde boyun eğmezler.?

Özdemir, konuşmasını, ?Gazetecilik, aşk işi, büyük bir tutkudur. Bir kez bulaşırsanız, bir daha kendinizi kurtaramazsınız? diyerek tamamladı.  Önder BALIKÇI



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli