TGC: Meslektaşlarımıza yönelik tehditleri kınıyoruz

TGC: Meslektaşlarımıza yönelik tehditleri kınıyoruz

?Son günlerde bazı yayın kuruluşlarına ve gazetecilere yönelik baskı, tehdit ve sansürün çirkin boyutlara ulaştığını gözlemliyoruz?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ?Son günlerde bazı yayın kuruluşlarına ve gazetecilere yönelik baskı, tehdit ve sansürün çirkin boyutlara ulaştığını gözlemliyoruz? diyerek bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

?Kimi siyasetçilerden icazet alan bir şehir kabadayısının bazı gazetecileri isim vererek ölümle tehdit etmesi konunun ne denli ciddi olduğunu ortaya koymaktadır. Son seçimlerden sonra ülkede kutuplaşmanın, gerginliğin bir ölçüde de olsa ortadan kalkacağı düşünülürken tam tersine halkın haber alma, gerçekleri öğrenme hakkı için uğraş veren, yazı yazan gazeteciler malum çevrelere teşhir edilmekte, bazı gazeteci ve yazarlara ise ölüm fermanları çıkarılmaktadır.

Türkiye´de gazeteciler için suç oluştururken fevkalade hassas davranan cumhuriyet savcılarımız umarız bu tehditlerle ilgili adli sürecin de aynı hassasiyetle sonuçlandırılmasını sağlarlar.

Son olarak iktidara yakın ?Karar Gazetesi´nin yedi yazarı ölümle tehdit edilmiştir ve bu tehdidi savuran kişinin hükümlü olarak  cezaevinde bulunduğu bilinmektedir. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi iktidarın, İçişleri Bakanı´nın topluma yatıştırıcı söylemlerde bulunması gerekirken tam tersine söylemler bir politik provokasyon başlatmış bulunmaktadır.  

Meslektaşlarımıza yönelik tehditleri kınıyoruz. Ülkede bütün kurum ve kurallarıyla işleyen bir demokrasiyi sabırla bekliyoruz. Basın özgürlüğünün gerçekleşmediği, düşünceyi ifade özgürlüğüne saygı duyulmadığı, bireyin temel hak ve özgürlerinin sağlanamadığı bir toplumda rejimin adı ne olursa olsun hak ve adaletin gerçekleşemeyeceği açıktır.

Uluslararası gazetecilik ilkeleri doğrultusunda görev yapan ve gazetecilerin halkın sesi olduğunu savunan meslek örgütümüz daha yaşanası bir Türkiye için var gücüyle mücadeleye devam edecektir. 

II. Meşrutiyetten bu yana pek çok gazeteci öldürüldü bu ülkede. Ama bütün bu ölümler, baskılar, tehditler nesnel haber yapan eleştirel gazeteciliği ilke edinen meslektaşlarımızı haber yapmaktan, yazmaktan, çizmekten alıkoyamadı. Bundan sonra da alıkoyamayacaktır.?



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli