TGC 62. Yerel Basın Semineri Aydın'da başladı.

TGC 62. Yerel Basın Semineri Aydın

1997 yılından bu yana yapılan seminerlerde 7 bini aşkın gazeteci sertifika aldı.




Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Konrad Adenauer  Stiftung Derneği'yle düzenlediği 2 gün sürecek seminere Aydın, Denizli,  Manisa, Muğla ve ilçelerinden çok sayıda gazeteci katılıyor.


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin, Konrad Adenauer Stiftung Derneği ile ortaklaşa düzenlediği yerel basın seminerlerinin 62'ncisi 16-17 Mart 2012 bugün Aydın'da başladı.  

Saat 09.30'da Aydın Anemon Otel'de başlayan seminerin açış konuşmalarını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Aydın Valisi Kerem Al yaptı.  

Oturum Başkanlığını Söke Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Mutlu'nun yapacağı ilk oturumda Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli, Siyasal ve Toplumsal Dönüşümde Medya” ve Posta Gazetesi Köşe Yazarı Yazgülü Aldoğan Şiddet ve Medya” konularında birer konuşma yapacaklar.  

İkinci oturumda Dünya Gazetesinden Taylan Erten Yerel Basında Ekonomi Haberciliği”, Diplomasi Muhabirleri Derneği Başkanı ve hurriyet.com.tr Ankara Temsilcisi Zeynep Gürcanlı İnternet Medyası” ve TGC Bizim Gazete Yazarı Kerim Evren Türkçe ve Dil Hataları” konularında birer konuşma yapacak.

Oturumu TGC Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Ayhan yönetecek. Birinci günün son oturumunda ele alınacak konu Medyada Planlama ve Görsellik”. Gazeteci Tümer Argın hem teorik hem uygulamalı olarak bilgilerini paylaşacak.

Seminer ikinci gün Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç'ın yöneteceği ilk oturumla devam edecek. Bu bölümde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, Gazetecilerin Örgütlenmesi” ve Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Ercan Arslan, Türkiye'de Basın Fotoğrafı” konularını  aktaracak.  

İkinci günün ikinci oturumunda Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin ve Basın İlan Kurumu İstanbul Şubesi Müdürü Mehmet Köşker Basın İlan Kurumu ve Anadolu Basını” konusunu ele alacak. Oturumu TGC Muğla Temsilcisi Kenan Gürbüz yönetecek.

Organizasyonun son oturumunda oturum başkanlığını Denge Gazetesi Yayın Yönetmeni Atilla Karpınar yapacak. Bu oturumunda TGC Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Atay Kontrolsüz ve Özensiz Haber”, TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir ise Gazetecilerin Etik Donanımı” konularını aktaracak.

Seminer Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto'nun Değerlendirme konuşması ve sertifika töreni ile sona erecek. 1997 yılından bu yana yapılan seminerlerde 7 bini aşkın gazeteci sertifika aldı.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 8.6 ° Güneşli