TGC: Gazetecilik mesleği halkla ilişkilerle karıştırılmamalı

TGC: Gazetecilik mesleği halkla ilişkilerle karıştırılmamalı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Anadolu Ajansı'nın şirket haberlerini ücret karşılığı haberleştirip abonelere servis yapmasının gazetecilik meslek ilkeleriyle bağdaşmadığını açıkladı.




Türkiye
Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Anadolu Ajansı'nın şirket haberlerini ücret karşılığı haberleştirip abonelere servis yapmasının gazetecilik meslek ilkeleriyle bağdaşmadığını açıkladı.


TGC Yönetim Kurulu'nun açıklaması şöyle:

Anadolu Ajansı'nın ücret karşılığı şirketlerin aktivitelerini haberleştirerek abonelere servis yaptığı yolunda kamuoyuna haberler yansımıştır. Bu, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ne aykırı bir tutumdur. Konunun kamuoyuna yansımasının ardından çeşitli meslek gruplarının bilgi istemesine karşın Anadolu Ajansı'nın bu konuda bir açıklamada bulunmadığı görülmüştür. Anadolu Ajansı'nın açıklama yapmaması üzerine konu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nda değerlendirilmiştir.

Bu durumda, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu,  Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'nin E bendinde yer alan Gazetecinin temel görevleri ve ilkeleri” başlığının 12 maddesini bir kez daha hatırlatmakzorunluluğunu duymuştur:

Gazeteci, mesleğini, reklamcılıkla, halkla ilişkilerle ve propagandacılıkla karıştıramaz. İlan-reklam kaynaklarından herhangi bir telkin, tavsiye alamaz, maddi çıkar sağlayamaz.”






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı