TGC’den açıklama “Gazeteci Sinan Aygül’e saldıranlar cezalandırılmalı”

TGC’den açıklama “Gazeteci Sinan Aygül’e saldıranlar cezalandırılmalı”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Bitlis’in Tatvan ilçesinde gazeteci Sinan Aygül’e yönelik saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı.

“Türkiye’de demokrasi ancak yerelden başlayarak güçlenecektir. Bunun için de gazeteciler görevlerini yapabilmelidir. Ancak yaygın medyada olduğu gibi yerelde de gazetecilik çok zor koşullarda yapılabilmektedir. 

Türkiye’de basının, demokrasinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu anlamayan kişi ve kurumlar, halkın haber alma hakkını engellemek için gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel şiddeti tetiklemektedir. 

Son olarak Tatvan’da, Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, sokak ortasında saldırıya uğramıştır. Aldığı darbelerle yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan Aygül, saldıranların Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumaları olduğunu duyurdu. Meslektaşımızın açıklamasına göre bir belediye başkanının korumasının, ‘Başkanla ilgili haber yapmayacaksın’ diyerek gazeteciye saldırması, bir polisin de gazetecinin dövülmesini engellemeye çalışan esnafı durdurması, yaşam güvenliği açısından önümüze endişe verici, karanlık bir tablo koymaktadır.

Saldırıya uğrayan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Gazetecilik suç değildir. Güvenlik güçlerinin görevi gazetecileri engellemek değil, görevlerini yaparken can güvenliklerini sağlamaktır. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün bu ülkede her görüşten insanın haber alma hakkının güvencesi olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Meslektaşımıza şiddet uygulayan, suç işleyen kişileri kınıyor, en kısa sürede cezalandırılmalarını istiyoruz. Saldırganlar sadece görevden uzaklaştırma ve idari soruşturmayla yetinilip, cezasızlıkla ödüllendirilmemelidir. Bitlis Valiliği’nden, olayın takipçisi olarak adaleti sağlayacak şekilde süreci yönetmesini bekliyoruz.”



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı