The END

The END

Son Mohikan´da istifa etti.

 AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa etti.

Muhalefet ve partili belediye başkanlarının "DİREN" arkandayız demesine karşın Ahmet Edip Uğur 1983 yılında Anavatan partisi ile başlayıp, AKP ile doruğa taşıdığı siyasi yaşamını, yine kendi partisi genel Başkanı Erdoğan´ın isteği üzerine verdiği tarih ve saatte yaptığı açıklama ile istifasını duyurdu.

Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında istifasını açıkladı.

/resimler/2017-10/31/0212460245103.jpg

Uğur; "Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ama ailenize ve evinize kadar ulaşan tehditler katlanacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir" diyen Uğur, "AK Parti´de siyaset yapma imkanımız ortadan kaldırılmıştır" dedi.

Bu nedenle belediye başkanlığı görevinin yanı sıra partisinden de istifa ettiğini açıklayan Uğur şunları söyledi:

"Tek endişem başladığımız projelerin yarım bırakılarak insanlarımızın beklentilerinin boşa bırakılmasıdır. Bundan önce veda ve vefa vurgusu yapmıştım. Şimdi bütün varlığımla külli iradeye teslim olarak cüzi irademle milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum. İnancım ve itikadım gereği olanda hayır vardır.

Üzgünüm, kırgınım fakat huzurluyum. Çünkü vicdan rahatlığı ile bu kararı almış bulunuyorum. Bugüne kadar aldığım bütün görevlerde Balıkesir sevdalısı olarak şehrime, hemşehrilerime hizmet etme gayreti içinde oldum. Bütün hemşehrilerime, siyaset yaptığım yol arkadaşlarıma ve bu uzun mesai yıllarında bana destek olan aileme teşekkür ediyorum." 

Ahmet Edip Uğur, açıklaması ardından gözyaşlarına boğuldu.

/resimler/2017-10/30/2042377670144.jpg

EDİP UĞUR KİMDİR?

Ahmet Edip Uğur 7 Nisan 1950 tarihinde Balıkesir´de doğdu. Orta Öğrenimini İstanbul IşıkLisesi´nde, Yüksek Öğrenimini İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü´nde tamamladı. Balıkesir Milletvekili olarak 18. Dönemde ilk kez Parlamento´ya girdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı´da yapan Ahmet Edip Uğur, 22. 23. ve 24. Dönemde üç defa üst üste Milletvekili seçildi. 2008 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve "Mali ve İdari İsler" Başkanı olarak görev yaptı.

/resimler/2017-10/30/2043312827458.jpg

 MİLLETVEKİLİ ŞEÇİLDİ

Balıkesir Milletvekili olarak 18. Dönemde ilk kez Parlamento´ya girdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı´da yapan Ahmet Edip Uğur, 22. 23. ve 24. Dönemde üç defa üst üste Milletvekili seçildi. 2008 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve "Mali ve İdari İsler" Başkanı olarak görev yaptı. Ahmet Edip Uğur ve eşi Nurgül Uğur son genel seçimlerde oy vermeye birlikte gitmişlerdi. 

2014´DE BAŞKAN OLDU

30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçiminde, Adalet ve Kalkınma Partisi?nden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Ahmet Edip Uğur , Nurgül Uğur ile evli. Ahmet Edip Uğur ile eşi Nurgül Uğur´un üç çocukları var.



Anahtar Kelimeler:
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli