"THK gururumuz."

BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA´NIN TÜRK HAVA KURUMU´NUN KURULUŞU´NUN 92. YILDÖNÜMÜ MESAJI

Büyük önder ATATÜRK´ün kurduğu ve Cumhuriyetimizin önemli kurumlarından biri olan Türk Hava Kurumu ?İstikbal Göklerdedir? ilkesini yaşatacak başarılı çalışmalarla ülkemizin gururu olmaya devam ediyor.

/resimler/2017-2/16/1528381277118.jpg

Cumhuriyetin ilanından 16 ay sonra 16 Şubat 1925 tarihinde kurulan Türk Hava Kurumu, ülkemizde havacılığın gelişmesinde çok önemli bir rol üstlenmiştir. Bu konudaki çalışmalarında en büyük desteği de ulusumuzdan almıştır. Savaştan yeni çıkmış, çok sıkıntılı günlerden geçmiş olmasına rağmen ulusumuz, Türk Hava Kurumu´na maddi ve manevi her türlü desteği vermiştir. Bu destekle ilk 10 yıl içinde 351 uçak satın alınarak Türk Silahlı Kuvvetleri´ne bağışlanmıştır.

Havacılık konusunda özellikle gençlerimizin eğitimi, ülkemizde havacılığın gelişimi ve havacılık sanayiinin oluşturulması için pek çok başarılı çalışmalara imza atan Türk Hava Kurumu, 2011 yılında kurduğu Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile bu konuda yeni bir çığır açmıştır.

Türk Ulusunun bağrından çıkan, ulusun can verdiği ve her türlü desteği sağladığı Türk Hava Kurumu´nun 92. Kuruluş yıldönümünü kutlar, başarılar dilerim.

                                                                     Dursun MİRZA

                                                                    Belediye Başkanı



Anahtar Kelimeler: gururumuz
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli