THK Deri toplamadı

THK Deri toplamadı

Kurulduğu günden beri Türk havacılığına katkıları tartışılmayan THK deri toplama arenasından çekildi.

16 Şubat 1925 te kurulan ve Türk sivil havacılığındaki katkısı tartışılmaz olan THK geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda kurban derisi toplamaktan imtina etti.

Konuya ilişkin olarak görüşlerine başvurduğumuz THK Erdek şube başkanı Temel Güven ile Bandırma Şube başkanı Varol Memişler, 2012 yılında alınan bir karar ile THK'nun tasarrufundan bulunan deri toplama hakkı, genelleştirilerek her kurumun toplama hakkına sahip olması, zamanla pazar payının daralması, tek elden toplanan derilerin, piyasa sunumundaki güçlü elinin ortadan kalkmasına neden olduğu gösterildi.

Hal böyle olunca farklı kurumlar tarafından toplanım, pazarda haksız ve vahşi rekabet ile karşılaşılması bu faaliyete harcanan bütçenin toplanan ve satılan deri ile karşılanmadığı göz önünde bulundurularak, deri toplama pazarından çekilme kararı alınmasına neden olduğu öğrenildi.

THK'nun Kurban derisi toplama arenasından imtina etmesi üzerine, sektör Diyanet Vakfının eline geçti. Kurban derilerini doğrudan toplamaya başlayan Diyanet Vaktı, kendi kulvarında faaliyet gösteren bir kaç dernek ve vakıf ile birlikte Kurban derisi piyasasının tek hakimi oldu.

Bir çok kurban sahibi, THK'nun deri toplama alanından çekilmesi üzerine kurban derisini vakfa bağışlamak yerine kurbanın diğer atıkları ile birlikte gömmeyi tercih edildiği görüldü.



Anahtar Kelimeler: toplamadı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı