Tıp Bayramı kutlandı

Tıp Bayramı kutlandı

Bandırma Devlet Hastanesi´nde tören düzenlendi

12 Mart Tıp Bayramı, Bandırma´da da kutlandı. Bu amaçla Bandırma Devlet Hastanesi´nde tören düzenlendi. Törene Kaymakam Günhan Yazar, Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Bandırma Belediye başkan adayları Tolga Tosun ve Alp Bostancı, Devlet Hastanesi Başhekimi Etem Karpuz, doktorlar ve hemşireler katıldı.

Törende ilk konuşmayı Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ersin Atıcı yaptı.

/resimler/2019-3/14/2114007356908.jpg

Atıcı, doktorluğun kutsal ve ulvi bir meslek olduğuna dikkati çekerek, ?Bizler ayrıcalıklı insanız. Çünkü bizler doktoruz, hemşireyiz, sağlık memuru veya sekreteriz. Kısacası hepimiz sağlık ordusuyuz. Bu hastanede çalışıyoruz ve insana hizmet ediyoruz. İnsan, beden ve ruhtan oluşan bir varlık. Dolayısıyla biz, insanların hem ruhuna, hem bedenine dokunuyoruz. O yüzden ayrıcalıklıyız. İnsanlara hizmet bizim işimiz, aşımız ve zevkimiz. Mesleki olarak ümidimizi, aşkımızı, şevkimizi korumaya gayret ediyoruz. Bize düşen işimizi layıkıyla yapmak ve maddi kazancımızı hak etmek, manevi kazancımızı ise kimse ölçemez. Onun karşılığını biz her şeyin ve herkesin sahibinden bekleriz. İşimiz bir çeşit sanattır. Bu sanatın icrası zevkle olur, zevk için olur? dedi.

/resimler/2019-3/14/2116168453350.jpg

Bandırma İlçe Sağlık Müdürü Başak Şen Ilgaz, ?Tıp, bir idealdir, çok çalışmadır. Her gün yeni bilgilerin ortaya çıktığı bir dünyada hiç bitmeyen öğrenimdir. Tıp, fedakarlık gerektiren, onurlu ve vazgeçilmez bir meslektir? diye konuştu.

/resimler/2019-3/14/2117352048622.jpg

Kaymakam Günhan Yazar, konuşmasında şunları söyledi:

?Ne mutlu ki ülkemiz, dünyanın en iyi sağlık sistemlerinden birine sahip. Ne mutlu ki dünyanın en kaliteli doktorlarına sahibiz. Sağlık sistemindeki başarı gönüllülükten geçer. Sağlık çalışanları işlerini gönüllülükle yapmalıdırlar. Biz de siz sağlık çalışanlarını gönülden seviyoruz. Bu arada zaman zaman sağlık çalışanlarımıza yönelen şiddeti kınıyoruz. Her zaman sağlık teşkilatımızın yanındayız ve onlara destek veriyoruz.?

/resimler/2019-3/14/2121049084006.jpg

AKP Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı da konuşmasında, Atatürk´ün, ?Beni Türk hekimlerine emanet ediniz? sözüne işaret ederek, ?Sizler, elleri öpülecek insanlarsınız? dedi.

Konuşmaların ardından törene katılanlara ikramda bulunuldu.   Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bayramı kutlandı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli