Tıp Bayramı kutlanıyor

Tıp Bayramı kutlanıyor

Bandırmalı doktorlardan açıklama: Türkiye'nin sağlığı hastadır” Vatandaş çâresiz, sağlık çalışanları zordadır”




Bandırmalı doktorlardan açıklama: Türkiye'nin sağlığı hastadır”

Vatandaş çâresiz, sağlık çalışanları zordadır”




Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Bandırma Şubesi ve Türk Tabipler Birliği, içinde bulunduğumuz Sağlık Haftası” nedeniyle basın açıklaması yaptı. Bandırma Devlet Hastanesi önünde gerçekleşen toplantısında basın açıklamasını Devlet Hastanesi doktorlarından Ali Raci Haykır okudu. Açıklamada, Türkiye'nin sağlığı hastadır. Vatandaş çâresiz, sağlık çalışanları zordadır” değerlendirmesinin ardından, şöyle denildi:

”Sağlık çalışanları, 2 Kasım 2012 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan ‘Kamu Hastane Birlikleri' sürecinde daha da artan iş yükü, değişen çalışma saatleri, artan performans ve görev yeri değişiklikleri baskısı, iş yeri güvencesinin kalkması, çalışanların oradan oraya çil yavrusu gibi dağıtılması, her an başka yerde ve farklı görev tanımı ile çalışmak zorunda kalınması, çalışma ve dinlenme alanlarının kaldırılması ve her an şiddete maruz kalma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Sağlık hizmetine ulaşmak için her kademede katkı-katılım payı ve ilâve ücretler ödenmesi zorunluluğu, ilâca ulaşmanın güçlükleri görmezden gelinemez. Hekimleri, sağlık çalışanlarını bu duruma getiren bir sistemden hastalara yarar olur mu? Olmaz, olamaz. Bugün, bu ülkenin kamu hastanelerinde bir hekim, günde ortalama 90 ile 150 küsur arasında hastaya bakmaya çalışmaktadır. Dünyanın neresine giderseniz gidin, aklı olan kime sorarsanız sorun, bu olacak bir şey değildir. Yıllardır soruyoruz: Kim, bir doktorun 100., 150. hastası olmak ister? Bu sağlık sisteminden kime hayır gelir? Bizler, sağlık çalışanları olarak talep ediyoruz: Hekimlerin, hastalarına yeterli süreyi ayırabilmelerine ilişkin düzenlemeler yapılmalı, aile hekimliklerinde hastaneye gelecek hastalar belirlenmeli, ikinci basamak hastalarına, 20 dakikadan az olmamak kaydıyla hekimlik mesleği icra edilmeli, randevu sistemi buna göre ayarlanmalıdır. Kamuoyuna açıkladığımız '14 Mart'ta 14 Âcil Talep' ilk anda vazgeçemediğimiz ve âcilen karşılanması gereken taleplerdir. Esas olarak mücadelemiz, sağlık hizmetini ticarileştirip, HAK olmaktan çıkaran, hizmeti taşeronlaştıran, çalışanları güvencesizliğe mahkum eden ve performans baskısı altında yoğun, esnek, kuralsız çalıştırmaya götüren sisteme karşıdır. Hastaları ‘müşteri', hastaneleri  ‘işletme', çalışanları ‘ucuz işgücü', köle' gören anlayışa karşıdır. Mücadelemiz, sağlığı piyasaya teslim eden, ticârileştiren, özelleştirmenin yasal zeminini hazırlayan uygulamalara, SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMI'NA KARŞIDIR.



14 Mart Tıp Bayramı'nda, vatandaşı çâresiz bırakan, eşitsizlikleri inanılmaz derecede arttıran, sağlık çalışanlarını sağlığından eden, sermâye sahiplerinden, ilâç ve tıbbi teknoloji tekellerinden başka kimseye yaramayan bu sağlık politikalarından vazgeçilmesini bekliyoruz. Sağlık hakkı ve çalışanların ‘iş, işyeri', ‘ücret', ‘gelecek güvencesi' ve ‘can güvenliği' için tüm sağlık çalışanlarını mücadelemize katılmaya, halkı, bu mücadelemizde bize destek vermeye çağırıyoruz.”





eğitimsenli
14.03.2013 22:32:53
bandırma manşeti kamu emekçilerinin haklı mücadelesine göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederiz. doğru haberin yorum değil bilgi içermesi gerektiği temel ilkesini gözardı etmedikleri içinde kutlarız..diğer yerel basın temsilcilerinden de aynı sorumluluğu bekliyoruz..

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli