TİVEP RESMİ OLARAK KURULDU

TİVEP RESMİ OLARAK KURULDU

Genel Başkan Rifat Derya; Demokrasiye bakışımız, tabandan tavana, insan merkezli demokrasi``

Bir süredir sosyal paylaşım sitelerinde adını sık sık duyuran Türkiye İşsizler ve Emekçiler Partisi (TİVEP) resmen kuruldu.

 İsim babası olan Sayın Rıfat Derya Genel Başkanlığa seçildi. TİVEP’ ten aldığımız bilgilere göre hedef genel seçimlere kadar örgütlenmesini tamalayacak. partinin Manisa, Düzce, Bolu, Ankara, İstanbul, Zonguldak, Erzincan, İzmir yapılanmaları ile ilgili ön görüşme-
lerin başladığı verilen bilgiler arasındadır. Partinin basın bildirgesi şöyle;

DEMOKRASİYE BAKIŞIMIZ
TABANDAN TAVANA, İNSAN MERKEZLİ DEMOKRASİ.


Akılcılık, Bilimcilik, Özgürlük, İnsancılık, Dürüstlük, Erdemlilik, Çalışkanlık ve Türkiye sevgisidir.
Bu temel değerler altında, emperyalizme ve sömürgeciliğin her türlüsüne karşı çıkmayı, önlemeyi başarı ve onur sayar.
Partimiz bu temel değerler altında bir kitle ve program partisidir ve çağdaş demokrasiyi benimser.


TABANDAN TAVANA, İNSAN MERKEZLİ DEMOKRASİ.


İnsan merkezli demenin ikinci anlamı; kalkınmaya, gelişmeye, refah ve mutluluğa kuruluşlar ve taraflar gözüyle bakmaz. Bu değerler insan odaklı olarak her birey için hedef alınır. Partimiz insan merkezli olduğundan kendini bir futbol takımı tutar gibi sağ ve sol diye isimlendirmez. Dolayısıyla bir ideoloji partisi değildir.


TABANDAN TAVANA, İNSAN MERKEZLİ DEMOKRASİ.


Partimiz Türkiye sınırları içinde yaşayan herkese ırk, din, mezhep ayrımı gözetmeden aynı haklara ve değerlere sahip olması, bunun gereklerini en ince ayrıntıya kadar hayata geçirmeyi öncelik kabul eder. Türkiye’de yaşayan Türkü, Kürdü, Göçmeni, Laz ı, Çerkez i, Alevi si, Suni si, hepsi birdir. Bu birliği Kurtuluş Savaşında ve Çanakkale Savaşında kader birliği yaparak, omuz omuza savaşarak göstermişlerdir.


Çağdaşlık
Çağdaş Demokrasi anlayışları dünyada farklılıklar göstermektedir. Bu farklılıklar ülkelerin kendilerine özgü koşulları yanında dünyanın değişik bölgelerindeki ülkelerin anlayış ve bakış açılarına göre farklılıklar göstermektedir.Türkiye İşsizler ve Emekçiler Partisi Türk toplumunun kendi tarihsel sosyal ve kültürel birikimini bölgesinin çok yönlü kendisine özgü yapısını da göz önünde tutarak hazırlanan programında ve tüzüğünde bu geniş kapsamlı çağdaş demokrasi anlayışını Tabandan Tavana İnsan Merkezli Demokrasi Hareketi terimiyle adlandırmaktadır.


Nasıl Bir Siyaset?


Geleceği değiştirmek istiyorsak saygıyı, sevgiyi ve hoşgörüyü siyasetin ortak dili haline getirmek gerekir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın nefret değil, sevgi toplumunda yaşaması en büyük dileğimizdir. Önyargılı ve nefrete dayalı söylemlerle çocuklarımızın dünyasını kirletmeyelim. Siyasilerin biraz terbiyeli konuşmalarında toplumsal fayda var. Çocuklarımız için seviyeli ve terbiyeli, temiz siyaset kardeşçe bir arada yaşamalarının şartıdır. Hiçbir zaman nefret söylemi üzerine sevgi toplumu inşa edilemez. Bu nedenlerle, toplum huzuru için temiz siyaseti teşvik edelim ve siyasilerden temiz siyaset isteyelim. Çünkü toplumumuzun temiz siyasete çok ihtiyacı var.

 
 


  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı