TMMOB Jeoloji Mühendisleri genel kurulu yapıldı.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri genel kurulu yapıldı.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilci Yardımcısı Aysun Aykan, yönetim kuruluna seçildi.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilci Yardımcısı Aysun AYKAN, Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi (Bursa, Balıkesir, Yalova, Çanakkale ) Yönetimine seçildi..

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova İl ve İlçelerini kapsayan Güney Marmara Şubesinin 5. Dönem olağan genel kurulu, 11.01.2020 tarihinde AKP Milletvekili İnşaat Mühendisi Atilla Ödünç,  Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, İKK Sekreteri Feridun Tetik, Bursa Barosu Yönetim Kurulu, Akademik Oda Başkanlarının katılımlarıyla, BAOB Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesinde çok geniş bir katılımla yapılarak, 12.01.2020 tarihinde yapılan seçimli oturumla sona erdi. Şube başkanı Engin Er,  güven tazeleyerek tekrar Güney Marmara Şube başkanı olurken, Güney Marmara Şubesi yönetim kuruluna Aysun Aykan seçildi.

Aysun AYKAN şunları söyledi: “Bursa, Balıkesir, Yalova, Çanakkale, İl ve İlçelerini kapsayan Güney Marmara Şubesi olarak, başta deprem olmak üzere doğa kaynaklı afetlere karşı güvenli ve yaşanası güzel bir Güney Marmara Bölgesi için çalışmalarımızı yoğunlaştırarak devam ettireceğiz. Ayrıca; Yaşam çevresinin kirletilmesine ve tüketilmesine, yerleşim alanlarını afetlere karşı güvenliksiz kılmaya yönelik her türlü girişime karşı, sağlıklı ve güvenli çevrede yaşamanın bir insan hakkı olduğunu meslek alanımızdan savunmaya, yaşam alanlarımızın, bütün doğal varlık ve kaynaklarımızın korunmasına özen göstermeye devam ederek çalışmalarımızı her platformda bu anlayışla yürüteceğiz. Mesleğimizin doğru uygulanmasını sağlamak ve Jeolojinin bilim ve uygulama alanlarında bilimsel teknik etkinliklerini gerçekleştirmek, Aktif tektonik kuşak içinde yer alan ülkemizde toplumun bilgilendirilmesi ve depremlere karşı hassasiyetin artırılması konusunda da meslek alanlarımızla ilgili çalıştanlar, sempozyumlar, paneller düzenlemeye devam edeceğiz. Mesleki sorunların yanı sıra Bursa, Balıkesir, Yalova, Çanakkale ve Türkiye’nin problemlerine de duyarsız kalmayacağız” dedi.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli